Před namrzáním vozovek silničáři varují na Brněnsku, Vyškovsku nebo Blanensku. Silnice zejména na Blanensku jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. S problémy musejí řidiči počítat zejména na silnicích druhé a třetí třídy, ale také na hlavním tahu z Brna na Svitavy.

Podle mluvčí policie Kamily Haraštové zatím ale počasí žádné větší problémy v dopravě nepřineslo. "Evidujeme standardní počet nehod se spíše lehčími zraněními," uvedla Haraštová.

Posypové vozy vyjely dnes i v Brně. Přes den zasahovalo pouze osm posypových vozidel, a to převážně na severní straně Brna. "Do současné chvíle bylo spotřebováno cca 50 tun posypové soli. I v současné době jsou na svých trasách jednotlivá posypová vozidla, která řeší pouze lokální problémy. V případě potřeby budou jezdit celou noc," uvedl dnes v 21:00 technický ředitel Brněnských komunikací Leoš Chasák.

Teploty na jihu Moravy dnes klesly pod nulu. Meteorologové varují i před větrem, zejména na Vyškovsku. Stejná situace by měla být i v neděli, ale sněžení má spíše ubývat.