"Spíš šlo o lehké ťukance nebo auto sjelo na kluzké vozovce do příkopu či narazilo do stromu, když řidič nestačil dobrzdit," uvedla Sochorová.

Nejhorší byla situace po poledni, kdy intenzivně sněžilo. Odpoledne se oteplilo a srážky v části kraje přešly v déšť. "Je mezi čtyřmi a minus jedním stupněm Celsia," uvedl po 16:00 Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Podle něj to pomohlo hlavním tahům na Českolipsku, Liberecku a v okolí Turnova. "Silnice jsou mokré. Na Jablonecku a Semilsku je vrstva rozbředlého sněhu s vyjetými kolejemi," dodal. Opatrní by měli být motoristé i na mokrých silnicích, očekává se k večeru ochlazení a povrchy mohou namrzat. Odklízení sněhu ze silnic komplikuje vítr, který silnice místy znovu zafoukává a v horách může vytvářet sněhové jazyky a závěje.

Pro nákladní auta nad 3,5 tuny zůstává uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a do Polska. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla je přes hraniční přechod v Hrádku nad Nisou po silnici 35. Pro auta nad šest tun je na Liberecku neprůjezdná také silnice přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Řidiči musí přes Frýdlant.