Celkové prvenství Kolín získal například díky mobilní aplikaci pro chytré parkování, která upozorní na konec předplacené doby stání a umožní ji prodloužit. V Kolíně také děti mohou prostřednictvím chytré klíčenky platit za obědy, kupovat si lístek do kina nebo platit za dopravu do školy. Kolín získal rovněž první místo v kategorii Životní prostředí.

"Nás to samozřejmě potěšilo a hlavně nás potěšila ta celková cena mezi projekty, tam jsou desítky projektů a stali jsme se nejchytřejším městem republiky v oficiální soutěži. Jsme velmi nadšeni a myslím si, že to dokazuje to, že opatření jako chytrá klíčenka nebo chytré parkování nebo odpadové hospodářství mají smysl," řekl ČTK kolínský místostarosta Michael Kašpar (Změna pro Kolín). Město podle něj bude chytré projekty jednoznačně rozšiřovat, v příštím roce chce Kolín zjednodušit styk obyvatel s úřady, například zavést platební brány pro všechny městské poplatky.

Dvě prvenství v jednotlivých kategoriích soutěže Chytrá radnice získala Ostrava. Ovládla kategorii e-úřad za projekt FajnOVA tvorba Strategického plánu rozvoje města a také kategorii Veřejná doprava za využití bezkontaktních bankovních karet. Navíc si připsala druhá místa v kategoriích Životní prostředí a Energetika.

V kategorii Individuální doprava nejvíce zaujala Třebíč se svým nápadem na Chytrou mobilitu, v oblasti energetiky bodovaly Kněžice za energetickou soběstačnost obce.

V průřezových kategoriích si Cenu veřejnosti odnášejí Těšany - Brno-venkov za svůj zajímavý přístup k řešení odpadového systému. Za Inovativní řešení byla oceněna Blatná na Strakonicku a její program na využití solární energie k dobíjení mobilních komunikačních zařízení.

Celkem 64 přihlášených projektů hodnotila odborná porota vedená ekonomem Pavlem Kysilkou. Do hlasování veřejnosti se zapojilo více než 2500 lidí.