"Odstraňování poruch bude pokračovat v neděli. Podařilo se nám obnovit dodávky elektřiny ve všech větších aglomeracích. Poruchy stále zůstávají především na Českokrumlovsku a Jindřichohradecku. Ovšem nelze vyloučit, že se výjimečně vyskytují i v jiných částech Jihočeského kraje," řekl Vácha.

Podle Svitáka se hasičům během dne podařilo odstranit všechny výraznější následky bouřky v regionu. Dodal, že přesto mohou zůstat na některých odlehlých komunikacích popadané stromy.

Cestující na železnici musí také nadále počítat s omezením na některých tratích. To se týká úseků Počátky - Veselí nad Lužnicí, Jílovice - České Velenice, Summerau - Velešín a Rybník - Lipno nad Vltavou. "V případě tratí Počátky - Veselí nad Lužnicí a Summerau - Velešín je možné, že se poruchy během dneška už nepodaří odstranit," řekl ČTK Pavel Tesař ze Správy železniční dopravní cesty.

Bouřka a silný vítr vyvrátily dnes v noci také desítky tisíc stromů na Šumavě. Polomy zasáhly především oblast v okolí Nové Pece a Stožce na Prachaticku, kde leží přes cesty mnoho popadaných stromů. Šumavský národní park proto podle svého mluvčího Jana Dvořáka doporučuje návštěvníkům, aby v těchto dnech nevstupovali na turistické trasy v dané oblasti.