Akademický senát fakulty, která v posledních týdnech patří k největším kritikům Konvalinkova jednání, kvůli tomu pozval rektora na mimořádné zasedání. Chce mu nabídnout několik termínů. Konvalinka byl pozván i na dnešní jednání, ale kvůli pracovním povinnostem mimo Prahu se ho nezúčastnil.

Rektor čelí nařčení, že Elfmark, který byl letos odsouzen za podvod, ovlivňoval jeho rozhodování. Konvalinka odmítá, že by měl Elfmark rozhodovací pravomoci.

Kvůli odmítnutí spolupráce s Elfmarkem museli prý ve svých funkcích skončit kvestor Tomáš Pelikán a ředitelka kolejí a menz Markéta Kabourková. Údajně o tom vypovídají tajně pořízené nahrávky z pracovních jednání. Konvalinka tyto důvody jejich odvolání popírá a pořizování nahrávek považuje za nepřípustné.

Akademické senáty FEL ČVUT a také Fakulty informačních technologií již na říjnových zasedáních volaly po jeho rezignaci. Univerzitní akademický senát na říjnovém jednání aktéry sporu vyslechl a vyzval Konvalinku k doplnění informací a vyjasnění pochybností. Rektor vyjádření pro akademický senát zveřejnil v pondělí, ale senát FEL ČVUT tím neuspokojil.

V úterý se na shromáždění proti rektorovi sešla více než stovka lidí. Přišlo ale také několik desítek rektorových příznivců. Organizátor shromáždění, doktorand a předseda akademického senátu Fakulty informačních technologií ČVUT Stanislav Jeřábek, kritizoval Konvalinkovo vystupování a obviňoval ho z opakovaných lží. Rektor důvody, které studenty ke svolání shromáždění vedly, označil za "velmi slabé".