Podle zdroje Reuters vládní oddíly povolaly silné skupiny dělostřelectva, v jejichž čele je elitní jednotka. Armáda zároveň začala přesouvat obrněné a tankové jednotky k východní části města.

Z Halabu je z minulých dní hlášeno 280 mrtvých. Představitel syrské armády prohlásil, že boje budou pokračovat každý den až do vyhnání "teroristů z východní části města". Podle syrských státních sdělovacích prostředků se armádní jednotky zmocnily několika budov na halabském starém městě. Jednotky teď podle televize postupují k centrální čtvrti Faráfra, kterou ovládá opozice.

Podle agentury Reuters se bojuje v okolí tábora Handarát severně od centra města, u blízké nemocnice Kindí, v centrální čtvrti Rášidín a v oblasti zvané 1070 bytů na jihozápadě města.

Zástupce povstalců řekl, že prozatím byly útoky odraženy, ale že provládní síly se mobilizují v dalších dvou oblastech. "Dnes použili mnoho vrtulníků a také barelové bomby," citoval Reuters tohoto představitele.

Ve východním Halabu je několik týdnů odříznuto od zásobování na 250.000 lidí. Světová zdravotnická organizace dnes vyzvala k vytvoření humanitárního koridoru, který umožní evakuovat raněné a nemocné osoby.