Lidovci chtějí například zlepšit odborné vzdělávání, nabídnout výhody v dopravě pro držitele senior pasů a rodinných pasů, přetvořit nevyužité krajské objekty na byty pro mladé rodiny nebo na sociální bydlení, ale také více opravovat krajské silnice a lépe propojit Brno se Znojemskem jak po silnici, tak po železnici.

Podle Cajzla lidovci původně plánovali kampaň za dva miliony. "Naše ústředí nás ale podpořilo další více než milionovou částkou a několik stovek tisíc korun jsme dostali v drobnějších částkách od dárců. Proto je celková vynaložená částka na krajské volby dvojnásobná," uvedl Cajzl.

Dodal, že peníze půjdou na billboardy, plachty, plakáty nebo letáky. "V září nám vyjdou volební noviny, které půjdou do všech domácností. Představíme v nich všechny kandidáty do krajských voleb i kandidáty do Senátu. Bude v nich taky náš volební program. Před volbami pak uděláme kontaktní kampaň, kde budeme mluvit s voliči," doplnil Cajzl.

Do Senátu v Blansku kandiduje místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková, v Hodoníně starostka Ratíškovic Anna Hubáčková a v Brně současný senátor Stanislav Juránek. Ve druhém brněnském obvodu lidovci kandidáta nemají, podporují ale kandidáta Starostů a nezávislých Michala Buriana.

Lídrem lidovců do krajských voleb je Celý, který na pozici jedničky vystřídal bývalého hejtmana Juránka, jenž měl v posledních volbách nejvíce preferenčních hlasů v celé republice. Juránek je nyní dvojkou na kandidátce. Celý změnu vysvětlil tím, že strana nemůže být o jednom muži, ale musí se vydat cestou společné práce. Celý dnes nicméně nevyloučil, že se v případě vítězství KDU-ČSL ve volbách a utvoření koalice může stát hejtmanem jak on sám, tak Juránek v případě, že by Celého díky preferenčním hlasům přeskočil. "Rozhodoval by o tom klub zastupitelů a stranický výbor," dodal Celý.

Volby před čtyřmi lety vyhrála ČSSD v čele se současným hejtmanem Michalem Haškem. Druzí byli komunisté a třetí lidovci. V zastupitelstvu jsou ještě ODS a TOP 09 se Starosty pro Jihomoravský kraj. Zastupitelstvo má 65 členů, ČSSD a KDU-ČSL má celkem 37 mandátů.