Rijád do jemenského konfliktu vstoupil v březnu a od té doby padlo asi 30 Saúdských Arabů. Na straně Jemenu je 2000 obětí.

Cílem bojů je zastavit jemenské šíity v postupu na jih. Loni obsadili Saná a od té doby se jim podařilo s podporou Íránu ovládnout hlavně západní část země.

Boje jsou intenzivní v Adenu a několika městech na západě, ale především se bojuje právě na hranici mezi Jemenem a Saúdskou Arábií. Při středečních náletech v Jemenu podle jemenské agentury SANA zahynulo 80 lidí, což je jedna z nejhorších denních bilancí.

Světová zdravotnická organizace (WHO) upozornila, že přibývá osob, kteří naléhavě potřebují lékařskou pomoc.

Mezi cíli bombardovanými ve středu bylo také jedno vojenské zařízení v metropoli Saná; mezi tamními mrtvými je několik desítek civilistů. WHO tvrdí, že 8,6 milionu z 24 milionů Jemenců potřebuje lékařské ošetření a to kvůli zranění utrpěnému v bojích nebo kvůli jiným zdravotním obtížím.

Mnoho jemenských nemocnic je uzavřených, protože jim došly pohonné hmoty a nemají ani dost personálu. K dispozici nejsou léky pro diabetiky, onkologické pacienty ani pro osoby s vysokým tlakem. WHO se obává, že se v Jemenu může začít šířit obrna a spalničky.