Eurotrialog má v několika posledních ročnících podtitul Festival nepopulární hudby. Pořadatelé tím vyjadřují svůj záměr prezentovat kvalitní hudbu různých žánrů a generací, která stojí mimo hlavní proud. Dějištěm festivalu je amfiteátr pod Tudoldem nedaleko historického centra Mikulova.

Ze zámoří dorazí letos na festival zpěvačka a herečka Lydia Lunchová s projektem Big Sexy Noise. Vystoupí také původem britský písničkář James Harries a japonská kapela Green Milk from the Planet Orange.

Stálicí festivalu je avantgardní rocková skupina Už jsme doma, která zahraje i letos. Po osmi letech natočila nové řadové album, v září ho pokřtí na Špicberkách.

Kromě hlavní scény v amfiteátru pořadatelé nabídnou ještě komornější program ve stanu. Součástí festivalu jsou také výstavy a sobotní koncert HLASkontraBAS Ridiny Ahmedové a Petra Tichého v mikulovské synagoze.

Dvoudenní permanentka do amfiteátru je v předprodeji za 650 korun, jednodenní vstupenka za 490 korun. Lístky na koncert v synagoze stojí 100 korun. Přesný program najdou zájemci na webu www.eurotrialog.cz.