První finanční dar kampani za reformu zbrojních zákonů v USA oznámil herec Clooney a jeho manželka Amal, která pracuje jako obhájkyně lidských práv. Manželé rovněž uvedli, že se pochodu zúčastní.

Kromě Clooneyho, Spielberga a Winfreyové daruje na kampaň za omezení zbraní půl milionu dolarů také filmový producent Jeffrey Katzenberg.

Devatenáctiletý Nikolas Cruz minulou středu postřílel 17 lidí na škole v Parklandu legálně drženou poloautomatickou zbraní, ačkoli měl už dříve opakovaně problémy s předpisy a byl ze školy vyloučen. Od útoku studenti z této školy stále hlasitěji volají po přísnější kontrole zbraní. Mnozí poukazují na politiky, které finančně podporuje vlivná Národní asociace držitelů zbraní, a někteří tvrdě kritizovali prezidenta Donalda Trumpa pro údajnou nečinnost.

Březnová akce s názvem "Pochod za naše životy" je jednou z mnoha událostí, které organizují američtí studenti s cílem zpřísnit zbrojní zákony. V úterý se několik desítek studentů sjelo do Tallahassee na pochod za zákaz útočných pušek.

Na sociálních sítích podporu studentské kampani vyjádřili také celebrity Justin Bieber, Lady Gaga a Cher.

Americká média uvádí , že snaha odpůrců zbrojní lobby je nejspíš marná. V Kongresu se návrh na zpřísnění zákona o držení zbraní objevil několikrát, ale scénář byl pokaždé zhruba stejný - demokraté žádali zpřísnění podmínek pro pořizování zbraní, republikáni odkazovali na druhý dodatek americké ústavy, který občanům zaručuje právo ozbrojovat se.

Podle nejnovějších zpráv ale mnozí zákonodárci připouštějí možné změny a prezident Trump chce podle Bílého domu podpořit lepší prověřování lidí kupujících zbraně. Republikány ovládaný floridský senát údajně připravuje balíček zákonů, jenž by měl snadnou dostupnost střelných zbraní omezit.