Skupina System of a Down v Praze naposledy zahrála v roce 2013, kdy jejich koncertem vyvrcholil na Výstavišti festival Aerodrome. Program podle pořadatelů přilákal 17.000 návštěvníků. Rok předtím zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista Serj Tankian ve Velkém sále Lucerny představil své sólové album Harakiri. Poprvé v České republice System of a Down vystoupili v roce 1998, kdy ještě tento kvartet nebyl příliš známý.

System of a Down pocházejí z Glendale v Kalifornii. Kapela vznikla v roce 1994 a první období její existence trvalo do roku 2006, kdy se muzikanti rozešli za svými dalšími projekty. V roce 1998 debutovali eponymním albem, které se vymykalo všem žánrům. Po něm následovalo v roce 2001 průlomové Toxicity, díky němuž získali uznání kritiky a slavili světový komerční úspěch. Podobného úspěchu se dočkala také další alba Steal This Album, Mezmerize a Hypnotize. Kapela za své prodeje po celém světě získala několik desítek platinových, zlatých a stříbrných desek

Kapela System Of A Down s sebou přiveze speciálního hosta. Bude jím hardcore punková formace Code Orange. Skupina z Pittsburghu má na svém kontě prozatím tři studiová alba. Poslední s názvem Forever vyšlo letos v lednu a nabídlo jedenáct autorských písní.

Fotogalerie
4 fotografie