V Praze kapela, která zažívala nejslavnější období počátkem 90. let, vystoupila už třikrát. Poprvé v roce 2006 v beznadějně vyprodaném Paláci Akropolis v Praze. Při své druhé návštěvě před třemi lety zahráli Pixies dvakrát za sebou. Koncert konaný 10. října ve Velkém sále pražské Lucerny byl totiž během několika týdnů vyprodán, a kapela se proto rozhodla přidat o den později druhý koncert.

V roce 2013 Pixies v Praze zahráli už bez své zakládající členky Kim Dealové. Nahradila ji hráčka na basovou kytaru Kim Shattucková, která působila v kapelách The Pandoras a The Muffs. Nová baskytaristka Lenchantinová se na koncertech Pixies objevuje od ledna 2014 a hrála nedílnou roli v nahrávání desky Head Carrier. Její soprán je například slyšet jako hlavní vokál ve skladbě All I Think About Now.

Album Head Carrier má vyjít 30. září. Vznikalo od poloviny letošního února do poloviny března v londýnském studiu Rak Studios. Obsahuje dvanáct skladeb a bude k dispozici jako CD i vinyl.

Bostonskou skupinu, která ovlivnila řadu kolegů z hudební branže, založili v roce 1986 kytarista a zpěvák Charles Thompson, později známý pod jménem Black Francis, a kytarista Joey Santiago. Přes inzerát sestavu doplnili bubeník David Lovering a zpívající baskytaristka Kim Dealová. V roce 1987 vydali první nahrávku nazvanou Come On Pilgrim; o rok později jim vyšel debut Surfer Rosa. S ročním odstupem vždy vycházely i následující desky Doolittle a Bossanova. Poslední řadové album kapely nazvané Trompe Le Monde vyšlo v roce 1991. O dva roky později se Pixies rozpadli. Black Francis poté pod pseudonymem Frank Black natočil sólovou desku.

Čtveřice hudebníků obnovila spolupráci v roce 2004. Pixies poté vyjeli na turné a vydali řadu nahrávek z jednotlivých koncertů. Na oslavu dvacetiletého výročí vydání desky Doolittle z roku 1989, zahájili koncertem v říjnu 2009 v Dublinu Doolittle Tour, na němž odehráli celé album. Turné trvalo dva roky a kapela zahrála celkem 117 koncertů v 18 zemích.