Festival nabídl letos tři desítky představení v hlavním programu a dalších pět desítek akcí. Na přehlídce se představili umělci z devíti zemí. "Mám radost, že se na festival mnohem masivněji než v předchozích letech vydali inscenátoři a zástupci celé řady divadel. Flora jim umožnila vzájemnou výměnu názorů, stejně jako divákům s účinkujícími v rámci stále více oblíbených besed po představeních," uvedl ředitel festivalu Petr Nerušil.

V programu Divadelní Flory byla stejně jako v minulých ročnících zastoupena činoherní představení, současný tanec a performativní umění se zaměřením na tvůrce z visegrádských zemí. Podle Nerušila vzbudily některé tituly vášnivé diskuze.

Návštěvníci mohli spatřit během přehlídky také oceňované tuzemské činoherní inscenace, jako bylo například představení pražských scén Macbeth - Too Much Blood Divadla Na zábradlí v režii Davida Jařaba a Deník zloděje režiséra Jana Nebeského, se kterým dorazilo Divadlo Masopust. Svým premiérovým titulem, autorskou inscenací Opletal v režii Michala Háby, se představila také hostitelská scéna Divadlo na cucky. K vidění bylo i několik exkluzivních zahraničních titulů.

Přehlídka, která se konala na 12 místech Olomouce, měla letos motto Proti zdi. Festivalovému vizuálu dominovala tvář oceňovaného herce Miloslava Königa.