Návštěvníky za branou přivítají dvě bílou barvou kompletně posprejované Pragovky V3S známe po přezdívkou "vejtřaska". Prostoru potom dominuje komín bývalé továrny.

Součástí akce je výstava graffiti obrazů velikosti billboardů, které si mohli návštěvníci prohlédnout dnes již od 12:30. V areálu své obrazy vystavující mimo jiné výtvarníci Pasta Oner nebo Tron 834. Na návštěvníky dnes čeká řada hudebních vystoupení, a to včetně rappera, výtvarníka a publicisty Vladimíra 518. Občerstvení si lidé mohou koupit ve stáncích a mohou rovněž podepsat petici proti zabíjení zvířat a dovozu trofejí.

V Pragovce budou organizátoři v následujících týdnech pořádat například 5. a 6. srpna akci Komiksy nebo 13. srpna první ročník elektro-swingového festivalu Swing Me Prague. Hlavní hvězdou bude francouzská kapela Caravan Palace a vystoupí zde rovněž Mydy Rabycad, Circus Problem, Voila! nebo MoveBreakers.

V areálu Pragovky jsou některé stavby zapsané na seznamu kulturních památek, podle odborníků patří ke zdařilým funkcionalistickým stavbám. Hala 19, bývalá nástrojárna, byla postavena mezi lety 1938 až 1942 podle německého typového vzoru patrně pro účely válečné výroby.

Po skončení druhé světové války se do haly přestěhovala z vybombardovaného areálu v Libni továrna Praga. Nejprve se tu montovaly osobní vozy, později především nákladní automobily, včetně proslulého typu V3S, který se začal vyrábět v roce 1952. Nejslavnější historii ale Praga zažila za první republiky, kdy vyráběla luxusní osobní vozy a pragovky byly dokonce nejprodávanějšími vozy na domácím trhu.