Vedle Tarantinova oblíbence Samuela L. Jacksona se mezi hlavními postavami objevují Kurt Russell, Jennifer Jason Leighová nebo Walton Goggins.

Film získal tři nominace na cenu Zlatý glóbus, filmovou a televizní cenu udělovanou v lednu Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu v Los Angeles. Ceny jsou považovány za nejdůležitější vodítko před blížícím se rozdělováním filmových Oscarů. Konkrétně Leighová byla nominována v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, Tarantino byl nominován v kategorii Nejlepší scénář a Morricone může uspět v kategorii Nejlepší hudba.

Děj se odehrává v druhé polovině 19. století v zasněžených kopcích Wyomingu. V dřevěné zastávce dostavníků se vinou sněhové bouře sejdou cestující z dostavníku - lovec lidí Samuel L. Jackson, popravčí Kurt Russel se svojí vězenkyní čekající na oprátku Jennifer Jason Leighovou a samozvaný šerif Walton Goggins - se stejně podivnými existencemi. Jimi jsou Mexičan Damien Bichir, nenápadný Tim Roth, kovboj Michael Madsen a voják v nedávné občanské válce poražené Konfederace Bruce Dern. Část z nich nejsou těmi, za koho se vydávají.

Důležitou součástí dramatického snímku je hudba. Tarantino, jako celoživotní obdivovatel Morriconeho díla, použil jeho hudbu ve svých posledních pěti filmech. Nyní je to však poprvé, kdy Morricone nahrál zcela původní hudbu k Tarantinovu filmu. Skladatel, který má 15. ledna vystoupit v pražské O2 areně, si pro soundtrack vybral ČNSO, se kterým absolvoval loňské turné po Evropě. Morricone, Tarantino a členové ČNSO se sešli při nahrávání loni v červenci v Praze a ke konci roku v londýnských nahrávacích studiích Abbey Road.

Western Osm hrozných měl v USA premiéru 25. prosince. Ještě předtím unikla jeho pirátská kopie na internet. Podle serveru magazínu Variety za prvních 24 hodin od úniku stahovalo film téměř 570.000 IP adres. Skupina filmových pirátů zvaná Hive-CM8 se poté omluvila za způsobené problémy. Svou činností chce údajně napomáhat lidem, kteří nemají peníze na kino, a filmovému byznysu nechce škodit. Sami se označili za obdivovatele Tarantinovy tvorby.