Ráno už v budově nebyla žádná žhnoucí ohniska. "Preventivně rozebíráme střešní konstrukce, strháváme je, něco vynášíme ven," řekl Příkaský. Cílem je to, aby mohli v budově bezpečně pracovat vyšetřovatelé z řad hasičů i policie.

Plameny nikoho nezranily. V době požáru v budově nikdo nebyl, uvedla starostka Zuzana Hermanová na webu obce. Další postup podle ní záleží na vyšetřovatelích a statikovi. V první fázi se musí udělat zabezpečovací práce a zajištění stavby proti nepříznivým vlivům počasí, informoval obecní úřad na webu.

K plamenům šlehajícím ze střechy kulturního domu vyjeli hasiči v pátek kolem 11:30. Postupně vyhlásili třetí ze čtyř stupňů poplachu, na místě byly desítky hasičů z 21 jednotek i chemická laboratoř.

Požár zasáhl střechu, půdní prostory, které se propadly do sálu, i velkou část interiéru. Hasiči dostali plameny pod kontrolu v pátek ve 14:36. Likvidaci ohlásili až dnes ve 14:15.

Kulturní dům z roku 1951 stojí vedle obecního úřadu. Koncertovalo tam mnoho známých zpěváků a kapel, například Olympic, Kabát nebo Karel Gott.