"Dostali jsme jeho ověření potvrzení, že si přeje, aby se jednání konalo bez jeho přítomnosti," řekla Prýcová.

Nehoda na dálničním obchvatu Plzně byla nejtragičtější dopravní nehodou v Plzeňském kraji za posledních několik let. U dálničního sjezdu narazil na konci března rumunský kamion do vozu Volkswagen Sharan s rumunskou registrační značkou, v němž cestovalo sedm lidí. Čtyři muži na místě zemřeli. Varga byl sám ve velmi vážném stavu a zachránili ho lékaři v plzeňské nemocnici. Není vyloučeno, že bude mít trvalé následky.

Policie po nehodě obvinila rumunského řidiče kamionu a soud ho poslal do vazby, později obvinila i Vargu, který řídil osobní auto. Podle obžaloby zřejmě Varga minul na dálnici sjezd na Plzeň - Litice. Zastavil v pravém jízdním pruhu, řidič kamionu za ním zareagoval pozdě a do osobního auta narazil.

"Shledali jsme, že obžalovaný porušil důležitou povinnost, že na dálnici se nesmí stavět v jízdním pruhu, pokud tam není nouzový stav. Což nebylo. Znalec vyloučil, že by byl na vině technický stav automobilu," řekla soudkyně. Větší zavinění nehody je zřejmě na straně řidiče kamionu, toho soud teprve čeká.