Vše začalo, když krátce po 04:00 mladík vestibulu stanice metra Florenc začal po kapsách hledat mobil. "V té chvíli k němu přišel pachatel, který mu sdělil, že pokud hledá telefon, tak ho nenajde. Následně dodal, že jestli ho bude chtít vrátit, musí dát pachateli tisíc korun," sdělila Martínková.

Mladý muž lupiči řekl, že mu nic nedá. Pachatel ho pak udeřil několikrát do obličeje, a pak znovu žádal peníze. Mladík poté lupiči dal všechny peníze, co u sebe měl. "Pachatel poté, aniž by poškozenému mobilní telefon vrátil, z místa odešel. Závěrem je nutno zmínit, že poškozený vůbec nezaregistroval, kdo a jak mu mobilní telefon odcizil," doplnila mluvčí.

Loupež zachytily kamery v metru, snímky a záznamy nyní policisté zveřejnily na svém webu. Podle záznamů sledovalo potyčku několik lidí, aniž by jakkoli zasáhli. Policie prosí veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči. "Jakékoli informace k podezřelému přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli policejní služebně," sdělila Martínková.