Hlinovský ČTK řekl, že zásah je komplikovaný, v hale jsou totiž stále tlakové lahve, panuje proto obava, že by jejich výbuch mohl přivodit destrukci zdí. Oheň proto budou hasiči likvidovat do pozdních nočních hodin, možná až do rána. Na místě jsou podle Hlinovského specialisté měřící zplodiny ve vzduchu, a to jak na místě požáru, tak i ve směru, kam jde dým. S měřením znečištění ovzduší pomáhá hasičům policejní vrtulník.

"Na neštěstí jde dým spíše do centra," řekl Hlinovský s tím, že Pražané by měli dodržovat preventivní opatření, tedy nevětrat. První výsledky měření budou k dispozici do několika desítek minut.

Podle informací záchranky nebyl nikdo zraněn. Vedle řady hasičských jednotek pomáhaly vodou z vaků rozsáhlý požár hasit i vrtulníky. Policie na místě pomáhá odklánět dopravu do doby, než se oheň podaří dostat pod kontrolu.

Na požár upozornil Pražany hustý černý dým, který byl krátce před setměním vidět i ze vzdálených míst metropole. Obyvatele čtvrti tlampače veřejného rozhlasu informovaly, že mají zavřít okna před znečištěním a nechodit se na požár dívat. K požáru se sjely vedle profesionálů dobrovolní hasiči z hlavního města i okolních obcí. Podle serveru požáry.cz byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, zasahují i jednotky ze Středočeského kraje.

Mluvčí pražské záchranky Klára Fikejzová ČTK sdělila, že záchranáři při zásahu v areálu bývalé ČKD pouze asistují. Sanitka zatím nemusela nikoho odvážet.

Doprava na místě byla omezena od 20:05 v ulici Kolbenova v obou směrech od náměstí OSN až po stanici metra Kolbenova. Policejní web uvádí, že by omezení mohla platit až do nedělních 2:00. "Jde o předběžný údaj, který se může změnit," podotkla Zoulová. Tramvaje Kolbenovou ulicí nadále jezdí.