Index Dow Jones stoupl o 44,95 bodu, tedy 0,18 procenta, na 25.064,36 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 se snížil o 2,88 bodu, čili 0,1 procenta, na 2798,43 bodu. Index technologického trhu Nasdaq klesl o 20,26 bodu, neboli 0,26 procenta, na 7805,72 bodu.

Ceny ropy dnes oslabily o téměř čtyři procenta, protože otevření přístavů v Libyi zmírnilo obavy z přerušení dodávek. Investoři také čekají růst dodávek z Ruska a z dalších předních producentských zemí.

Bankovní akcie dnes zvrátily páteční pokles. K oživení přispěla zpráva o hospodaření Bank of America, jejíž akcie zpevnily o více než čtyři procenta. Čtvrtletní zisk banky překonal očekávání díky nižším výdajům a růstu úvěrů a vkladů. Posílily i akcie Goldman Sachs, která oznámí čtvrtletní výsledky v úterý.

Investoři se podle analytiků dnes zřejmě také nepouštěli do větších obchodů, protože tento týden čekají vlnu výsledkových zpráv a šéf centrální banky USA (Fed) Jerome Powell přednese svoji zprávu o měnové politice v Kongresu.

Výsledky hospodaření do pátku zatím zveřejnilo 30 z celkem 500 společností, které jsou součástí indexu S&P. Analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters očekávají, že zisk firem za druhé čtvrtletí stoupne o téměř 21 procent.

Dolar na začátku nového týdne oslabil, a smazal tak část svých zisků z minulého týdne, kdy zaznamenal nejvyšší týdenní růst za poslední měsíc. Investoři rušili některé své sázky a upravovali pozice před prvním vystoupením šéfa centrální banky USA (Fed) v Kongresu. Powell přednese pravidelnou pololetní zprávu o ekonomice a měnové politice v úterý před bankovním výborem Senátu a ve středu ve sněmovním výboru pro finanční služby.

Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, se snížil o 0,2 procenta na 94,52 bodu. Vůči euru dolar oslabil o 0,2 procenta na 1,1711 USD a k jenu nepatrně klesl na 112,29 JPY. Euro vůči jenu posílilo o 0,1 procenta na 131,50 JPY.