Průmyslová produkce se proti předešlému měsíci zvýšila o 0,8 procenta, zatímco v listopadu o 0,7 procenta klesla. Ekonomové v anketě agentury Reuters v průměru odhadovali růst o 0,6 procenta. Za celé čtvrté čtvrtletí však výroba v celoročním přepočtu o 0,6 procenta oslabila.

O silný prosincový výkon průmyslu se zasloužila produkce veřejně prospěšných podniků, jako jsou elektrárny, plynárny a vodárny. Jejich výroba se zvýšila o 6,6 procenta, a zaznamenala tak nejsilnější měsíční nárůst od roku 1989. Zatímco v listopadu tento sektor podkopalo nezvykle teplé počasí, minulý měsíc zažily Spojené státy výrazné ochlazení, což zvýšilo poptávku po energii k vytápění.

Zpracovatelský průmysl zaznamenal nárůst o 0,2 procenta, zvyšovala se zejména produkce motorových vozidel. Za posledních 12 měsíců tento klíčový sektor ekonomiky stoupl o 0,2 procenta a v posledním čtvrtletí vzrostl o 0,7 procenta. Sektor začal loni ve druhém pololetí oživovat z útlumu způsobeného silným kurzem dolaru a propadem investic do vybavení pro těžbu ropy a plynu.

Sektor těžby nerostných surovin zůstal v prosinci beze změny. Za celé čtvrtletí ale vzrostl o 11,9 procenta a překonal dvouletý trend poklesu pod tlakem propadu cen ropy a dalších komodit.

Americká ekonomika ve třetím čtvrtletí rostla tempem 3,5 procenta ročně. Byl to její nejrychlejší růst za poslední dva roky.