Letadlo se 167 cestujícími a sedmičlennou posádkou sjelo z přistávací dráhy z dosud nejasných příčin. Tři lidé vyhledali lékařské ošetření, závažnost jejich poranění ale zdroje agentury TASS neupřesnily. Provoz na letišti měl být obnoven už dnes dopoledne, ale nepodařilo se zajistit dost velký jeřáb, který by letoun se zlomenou přední podvozkovou nohou z dráhy odtáhl.

Až dnes odpoledne byla nasazena vojenská technika, zapůjčená od Baltské flotily. Letiště ale zůstává uzavřeno a do provozu se jej nejspíše podaří uvést až ve čtvrtek ráno, sdělila agentuře TASS mluvčí letiště. Cestujícím byla podle ní zajištěna teplá strava a částečně i hotel.

Agentura AFP v souvislosti s událostí poznamenala, že Kaliningrad má být jedním z pořadatelských měst mistrovství světa ve fotbale, které se bude konat příští rok v Rusku. Z toho důvodu tamní letiště prochází rekonstrukcí. Kaliningrad je správním střediskem Kaliningradské oblasti, která je ruskou exklávou mezi Litvou a Polskem.

Ruské servery dnes také informovaly o narušení provozu moskevských letišť Domodědovo, Šeremeťjevo a Vnukovo, kde kvůli prudkému ochlazení bylo zrušeno či odloženo asi 50 letů.