Nabídka Seznamu.cz se tak objeví v základním programovém přehledu televize. Poté, co si divák vybere, se mu pořad Seznamu spustí přes internet. Pro umístění své nabídky bude využívat HbbTV kanál v rámci digitálního multiplexu 4, který pokrývá zhruba 95 procent populace.

"Chtěli jsme vymyslet, jak se na internet přepnout stejným tlačítkem, jímž se na televizním ovladači přepínají programy. Dosud bylo vyhledávání internetového obsahu v chytré televizi přes aplikace nebo internetový prohlížeč noční můrou. Teď se k němu divák dostane pouhým přepínáním mezi televizními kanály, na něž je zvyklý. Je to naprosto logické a současné technologie to umožňují," řekl Zima.

Vedle terestrického vysílání se chce se Seznam.cz v budoucnu dostat i do základní programové nabídky kabelových televizí nebo provozovatelů IP TV.

Nyní je v Česku podle průzkumů více než milion chytrých televizí, z toho těch schopných přijímat hybridní vysílání jsou zhruba tři čtvrtiny. Podobný je podíl chytrých televizí, které uživatelé připojují k internetu. Vysílání Seznamu se dosud do televizí dostávalo buď prostřednictvím aplikací Android, nebo Apple TV, nebo bylo dostupné v chytrých televizích Samsung a LG, ale nikoliv v rámci běžné programové nabídky. Nově bude možné videa Seznamu sledovat v televizích všech značek podporujících HbbTV.

Zpočátku Seznam nabídne obsah svého portálu Stream.cz. "Věřím, že Seznam.cz TV bude využívanější než naše současné televizní aplikace Stream.cz, které měsíčně alespoň jednou použije na 60.000 zařízení. Seznam.cz TV by měla přinést více než 1,7 milionu zhlédnutí, jež v tuto chvíli generují všechny aplikace Stream.cz pro chytré televize. Jsem přesvědčený, že seriály jako Kancelář Blaník, Autobazar Monte Karlo nebo třeba Jídlo s.r.o. na televizní obrazovky prostě patří," dodal Zima.

Na vývoji aplikace pracoval Seznam.cz se společností Mautilus, do které na konci roku 2014 majetkově vstoupil. Před spuštěním aplikaci několik týdnů zkoušel na více než 50 různých modelech televizí.

Nedávno Seznam.cz oznámil, že se bude video obsahu více věnovat a založil vlastní redakci, která bude zpracovávat zpravodajská videa.

Vlastníkem Seznamu je jeho zakladatel Ivo Lukačovič. Ten počátkem letošního roku koupil zpět 30procentní podíl od fondů Tiger Holding Four a Miura International. Seznam provozuje stejnojmenný vyhledávač, mapový server Mapy.cz, zpravodajské Novinky.cz, oborové weby nebo videoportál Stream.cz. Weby Seznamu měly letos v dubnu celkovou návštěvnost z PC kolem 6,6 milionu uživatelů a dalších 2,5 milionu návštěvníků z mobilů.

Loni dosáhl Seznam rekordních tržeb 3,41 miliardy korun. Zisk před zdaněním stoupl o desetinu rovněž na rekordních 1,25 miliardy Kč. Nejvíce se na růstu obratu podílely příjmy z reklamy ve vyhledávání, tedy z reklamního systému Sklik.