Nedávno zprovozněná Blanka bude uzavřena od sobotní půlnoci do nedělních 06:00. "Akce je naplánována v souladu se zkušebním provozem tunelu," řekl Samec. Uzavírka bude navíc podle něj nastavena tak, aby mohli bez problémů odjet lidé, kteří půjdou na fotbalové utkání na Letné. Zcela uzavřeny budou Brusnický a Dejvický tunel. Třetí část Blanky, Bubenečský tunel, bude uzavřena příští víkend.

Šestikilometrový tunel Blanka je součástí Městského okruhu a propojuje Malovanku s Pelc-Tyrolkou. Stavba byla zadána za primátora Pavla Béma (ODS) a vyšla i s napojením na Strahovský tunel na 43 miliard korun. Původně měla být Blanka dokončena v roce 2011, ale nakonec byla zprovozněna až 20. září.

Řidiče čeká také omezení v tunelech na Pražském okruhu. Už od dnešních 21:00 až do nedělního poledne bude uzavřen Lochkovský tunel ve směru od dálnice D5 na D1 a Komořanský tunel a tunel Šabatka v opačném směru. Od 21:00 v pátek 16. října do 12:00 v neděli 18. října se pak uzavře Lochkovský tunel ve směru od D1 na D5 a Komořanský tunel a tunel Šabatka v opačném směru. "Objížďky jsou stanoveny vždy obousměrně ve druhé tunelové troubě," sdělil mluvčí ŘSD Rýdl.

Stejně jako u Blanky budou tunely na Pražském okruhu procházet během uzavírek pravidelnou údržbou. "Probíhat budou servisní a údržbové práce, mytí tunelů, čištění kamer a dalších zařízení," popsal plán mluvčí.