Delphi za jednu akcii britské firmy zaplatí 4,8 libry, což ve srovnání se středeční závěrečnou cenou akcií představuje zisk 44 procent. Dohoda by měla být dokončena v posledním čtvrtletí letošního roku.

Připojení aut a metody na zlepšení spotřeby pohonných hmot patří podle agentury Reuters mezi vysoce ziskové a růstové oblasti v automobilovém průmyslu, protože automobily se stávají čím dál tím samostatnějšími a automobilky se snaží splnit přísná pravidla úspory pohonných hmot, stanovená úřady v USA.

HellermannTyton vyrábí přípojky, izolace a ochranné systémy pro kabely v autech. Kořeny firmy sahají do 30. let minulého století. V roce 2006 ji koupila britská investiční skupina Doughty Hanson & Co a v roce 2013 firma vstoupila na burzu. Tržby firmy loni činily 596,9 milionu eur (16,15 miliardy Kč) a společnost má více než 3800 zaměstnanců.

Delphi je bývalou divizí automobilky General Motors. Díky akvizici firma expanduje také do dalších odvětví jako letectví, obrana, alternativní energie a masová přeprava. Delphi v současnosti vyrábí součástky pro automobilový průmysl, včetně bezpečnostních systémů, technologie pro vstřikování paliva a systémy rozhraní. Tržby firmy se 127.000 zaměstnanci loni činily 17 miliard USD (419,5 miliardy Kč).