Na základě předvolebního slibu pražské koalice se roční jízdné od července sníží ze současných 4750 korun na 3650 korun. Změny se dotknou i cestujících s dětmi. Zadarmo budou v MHD jezdit psi, za které nyní cestující platí 16 korun. Dopravní podnik podle Ďuriše počítá s roční ztrátou zhruba 400 milionů korun. Roční příjem podniku z jízdného činí kolem čtyř miliard korun.

Roční kupony na MHD většina lidí nakupuje na přelomu roku. Kvůli slíbené slevě nákup odložilo několik tisíc cestujících. Od září 2014 do letošního ledna se tak ročních kuponů meziročně prodalo o 15.000 méně. Naopak se zvýšil zájem o kratší časové kupony, od září do letošního ledna téměř o třetinu. Lidem, kteří už mají roční jízdenku koupenou, město žádné kompenzace poskytovat nebude.

Praha chce na nižší cenu přilákat do MHD více cestujících. Náměstek primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) už dřív řekl, že chce do poloviny roku přijít s návrhy, jak řešit situaci v MHD, která je nyní často přeplněná. Třeba metro C se totiž v ranní špičce blíží hranici své kapacity.