Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velký policejní zásah na Slovensku. Na vinicích rostlo konopí

Autor: ital - 
30. září 2018
16:26

Policisté ve slovenské Skalici, městě ležícím těsně u českých hranic v Trnavském kraji, postupně získávali informace a na základě předem získaného souhlasu vykonali 12. září zásah pro podezření na drogovou trestnou činnost.

Tiskovou agenturu TASR o zásahu informovala Mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Trnavě, Mária Linkešová. V průběhu domovní prohlídky a prohlídky pozemků nalezli policisté na vinici a uvnitř chaty rostliny konopí, o něž se starali otec se synem.

„Rostliny získali od 27letého známého, který si je měl objednat přes internet. Když už nemohl pokračovat ve svých pěstitelských záměrech, požádal o pomoc svého kamaráda, vrstevníka. Za přenechání rostlin a užitek si dohodli podíl. Kamarád je postupně vypěstoval ve vinohradnické chatce a poté přesázel do blízkého vinohradu,“ uvedla Linkešová.

Uvedené množství stačilo vyšetřovateli k tomu, aby vznesl obvinění proti oběma osobám za zločin nedovolené výroby omamných látek, psychotropních látek, jedů nebo prekurzorů, jejich držení a obchodování s nimi formou spolupachatelství.

Obviněný byl i 27letý muž, který sazenice objednal. Vyšetřovatel rovněž vydal podnět pro vzetí obou kamarádů do vazby. Soud jeho žádosti vyhověl, oba muži byli eskortováni do výkonu vazby. Podle znění zákona může osobám hrozit odnětí svobody na tři až deset let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání