Podle svých slov si dala s pacientkou pouze jednoho panáka. Přes tři promile alkoholu však ukázalo, že musela pít už pořádně dlouhou dobu. „Policisté zasahovali ve Stroupežnického ulici původně kvůli muži, který těžce opilý ležel v čekárně. Tomu naměřili téměř tři promile alkoholu a záchranáři jej poté transportovali do zdravotnického zařízení,“ řekl pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Při zásahu policisté mluvili také s oznamovatelkou, která se jim nepozdávala. Podrobili ji proto také dechové zkoušce, při které bylo odhaleno, že je také pod vlivem alkoholu a naměřili jí podobnou hodnotu jako muži v čekárně,“ popsal dále Hulan. Tak vysoké číslo překvapilo i zasahující strážce zákona, kteří jí následně museli pomáhat, aby se vůbec „vypotácela“ z budovy.

Pacientka v ordinaci

Až později si uvědomila, že se jí pití alkoholu může velice vymstít. Na dotaz policie totiž předtím odpověděla, že ordinuje a měla dokonce další ženu v místnosti. Vzhledem k vysoké hladině alkoholu jí nyní hrozí trest odnětí svobody teoreticky až do tří let. Dopustila se totiž trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Doktorka nejprve policistům řekla, že pracuje, pak ale otočila:

Do konce života už ale zřejmě ordinovat nebude. Kromě vězení je téměř jisté, že přijde o licenci pro vykonávání zdravotnických služeb. Podobných případů řeší policie po republice více, některé z nich dopadají i tragicky. V půlce loňského června například vezl Václav Š., bývalý krajský zastupitel KSČM a lékař klatovské nemocnice, své kamarády z vesnické zábavy. Sám ale popíjel a při průjezdu zatáčkou vyjel ze silnice a narazil do betonové výpusti. Jeden ze dvou spolujezdců po nehodě zahynul.