Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pákistán jde po Češkách, které jely do země za modelingem: Terezin právník prozradil, kolik lidí už zadrželi

Autor: dce - 
19. března 2018
05:02

Terezu H. (21) zadržely úřady v Pákistánu kvůli pašování drog už začátkem letošního ledna. Nyní se policie začala zajímat i o ostatní Češky, které cestovaly do Pákistánu za modelingem. Terezin právník prozradil, jak se k nim dostali a kolik lidí již bylo zadrženo.

Terezu čeká již v úterý další soudní stání a právě zde by se měla poprvé od zatčení setkat s dalšími obviněnými. K jejich zadržení přispěla velkou měrou i Tereza - nebo spíš její telefon se všemi kontakty. Serveru iDnes.cz to prozradil Terezin právník Chaudhary Jawad Zafar. "Zadrženo v tuto chvíli bylo pět lidí,“ prozradil právník Zafar. 

Policie v Pákistánu požádala o pomoc Británii a společně se začali zajímat i o další české dívky, které v posledních dvou letech přijely do Pákistánu za fotomodelingem. Například Simonu H. (23), která o Pákistánu a fotomodelingu vyprávěla i Blesku, ovšem už nyní není možné kontaktovat.

Podle iDnesu je odpojený telefon její i její matky. Údajně se mladá žena má momentálně pohybovat v zahraničí. Za Terezou ovšem údajně míří jako duševní opora její otec, zda mu bude povoleno se s dcerou setkat, není jisté.

V současné době není známo ani, jak moc jsou v případu zasvěcení čeští policisté. "Standardně probíhající vyšetřování ani jednotlivé kroky nekomentujeme, není to v tuto chvíli žádoucí,“ řekla mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Česko se nyní snaží s Pákistánem uzavřít smlouvu o vydávání vězňů, kterou ovšem žádný evropský stát nemá. "My v tuto chvíli spolupracujeme s obviněnou a její rodinou v procesních věcech, do samotného vyšetřování nijak nevstupujeme. Určující pro nás bude soud, kde se dozvíme, jaký trest jí hrozí, a následně začne jednání o možnostech, za kterých by mohla být vydána do České republiky, kde by pro ni bylo přijatelnější si trest odpykat,“ uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Video  Zpověď Simony H., společnice pašeračky Terezy (21): V Pakistánu jsme byly spolu! Jak to tam chodilo?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

tosto ( 19. března 2018 11:37 )

Modelka = modeluje drogy Čím větší množství , tím lepší modelka.

flora ( 19. března 2018 10:46 )

V zahraničí "sedí" asi 1000 Čechů. A že se zrovna o tyhle se tolik Česko stará a zařizuje, aby se mohly vrátit sem ? Myslela jsem, že drogy vozily do VB, ale vypadá to, že snad měli odběratel i u nás?

vlasta1 ( 19. března 2018 09:39 )

A co dokázala? Jedině ***.

kozinozka ( 19. března 2018 09:33 )

není to srozumitelné. Jaké jiné češky a odpojený telefon jají kamarádky, atd.... je to o ničem

Emma33 ( 19. března 2018 08:59 )

Proc by mela trest odpykavat tady. At zustane , kde je a nadlouho. Je to slapo*ta a ne modelka. Pros se nase vlado zajimas o takove hlupacky. Ano, kontakt s rodinou mozna, ale zmirnit trest v pohodli nasich veznic a kdo to bude platit. Nechte tu hnusnou sla*pku v Pakistanu. Chtela cizinu, ma ji mit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání