Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chlapce (†3) uškrtilo jeho vlastní tričko. Zachytilo se o skluzavku, na které si hrál

Tříletý Blake William Grave se uškrtil na vlastním tričku.
Tříletý Blake William Grave se uškrtil na vlastním tričku.  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
28. ledna 2018
18:36

Byla to nevinná dětská hra. Skončila však naprosto tragicky. Teprve tříletý Blake William Grave si hrál na zahradě rodinného domku v anglickém Crooku, když došlo k velkému neštěstí. Na skluzavce se jeho tričko zachytilo o hřebík a uškrtilo ho.

Chlapce našli jeho příbuzní v bezvědomí a okamžitě přivolali ambulanci. Ta ho převezla do nemocnice, kde se ho lékaři snažili zachránit. Marně. Chlapec na následky přidušení zemřel druhý den. K tragédii došlo loni v červenci a nyní ji projednával soud.

„Co bylo nad nebe jasné, je to, že klouzačka byla několik let stará. Bylo vidět, že je opotřebovaná a mnohokrát opravovaná, aby držela pohromadě a děti si na ní mohly hrát,“ prohlásil vyšetřující detektiv Neil Jones u soudu. Podle něj se uvolnil jeden ze šroubů.

„Naneštěstí jeden ze šroubů vyčníval na délku 6 milimetrů,“ dodal. Bohužel i takto málo stačilo, aby se za šroub zachytilo Blakeovo tričko. To potvrdil i koroner Jeremy Chipperfield. „Blake si hrál na skluzavce, kde se jeho triko zachytilo o vyčnívající šroub, což vyústilo v jeho uškrcení,“ prohlásil.

Podle Chipperfielda byla smrt chlapce nešťastnou a tragickou nehodou. „Pokud to Blakeovo rodina někdy uslyší, chtěl bych jí vyjádřit upřímnou kondolenci. Je mi líto vaší ztráty,“ prohlásil u soudu, který mu dal za pravdu. Za smrt chlapce tak nikdo nebyl potrestán.

VIDEO: Neštěstí z Česka: Chlapec přebíhal před tramvají, ta ho smetla

pepen ( 29. ledna 2018 08:17 )

Kdo ho hlídal...je to chyba rodičů!!!Takové dítě musí být vždy pod kontrolou!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání