Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Otřesné detaily vraždy v Doubici: Dívku (†14) našli svázanou ve sklepě! Druhou honil útočník po lukách

Autor: Helena Lacinová, Jessica Lutišanová, ljš - 
26. září 2017
05:00

Vražda jako z hororu! Sotva 400 metrů od nové roubenky Karla Gotta (78) v Doubici na Děčínsku sprovodil pětatřicetiletý muž v chatce, kde bydlel, ze světa teprve čtrnáctiletou školačku. Její kamarádka (16) vražedný útok přežila, je ale vážně zraněná. Jak a proč k vražednému běsnění došlo?

Policii zalarmoval v neděli ráno hospodský, který na silnici několik kilometrů od Doubice objevil těžce zraněnou šestnáctiletou dívku. Té se podařilo z chaty hrůzy utéct. Pachatel ji pak ale podle informací Deníku honil po lukách, které jsou za chalupou. Naštěstí se jí podařilo uniknout.

Dívčina o dva roky mladší kamarádka ale bohužel brutální útok nepřežila. Policisté ji našli mrtvou uvnitř chaty. Podle zdroje televize Prima ležela svázaná ve sklepě. „Údajně ji zapíchl,“ řekl jeden z místních.

Zadržený

Podezřelého policisté dopadli vzápětí. Jde o bývalého novináře Martina Ch., který vlastní neziskovku, v níž zaměstnával postižené. V chatě, kde k vraždě došlo, bydlel a dříve ji dokonce vlastnil. Nemovitost však před časem prodal. Noví majitelé ho v ní prý ale nechávali bydlet, než si najde větší objekt na plánovanou farmu.

Nabízí se otázka, co 14letá a 16letá u něj na chatě dělaly. „Choval tři koně. Ty ale měl ustájené jinde ve vesnici. U sebe měl jen psa,“ uvedla jedna z místních žen. A právě láska ke koním zřejmě dívky k Martinovi Ch. přivedla. Že k němu jezdily a vyrážely s ním na projížďky, je zřejmé z jejich profilů na sociálních sítích.

Je nemocný?

Mohlo někoho varovat mužovo chování? Co je to za člověka? Podle ženy z Doubice nic nenasvědčovalo tomu, že by byl schopný něco tak hrozného spáchat. „I když se mluvilo o tom, že prý byl psychicky nemocný, nikdy se nijak podivně nechoval,“ dodala.

Starosta Doubice Jan Drozd nechtěl tragické události komentovat. Jen potvrdil, že obviněný je opravdu z této obce. „Všichni jsme z toho šokovaní a smutní,“ řekl.

Přiznal se

„V současné době je muž stíhán pro trestný čin vraždy na dvou osobách, kdy jedna z obětí je nezletilá,“ potvrdila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby. Hrozí mu odnětí svobody od patnácti do dvaceti let nebo až výjimečný trest.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání