Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mladík (21) na Šumpersku naboural pět aut: Naměřili mu skoro tři promile

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Jihomoravského kraje)
Autor: ČTK - 
25. června 2017
12:15

Pět osobních aut naboural při své jízdě v sobotu ráno v Zábřehu na Šumpersku silně opilý jednadvacetiletý řidič. Mladíkovi naměřili policisté v dechu téměř tři promile alkoholu. Škoda byla vyčíslena na 160.000 korun. Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky vězení.

Do osobních aut narážel ve dvou ulicích města, policisté jej vzápětí dopadli. „Řidič mazdy v ulici Boženy Němcové narazil do vozidla Škoda Forman. Ulicí pokračoval dál, ale vzhledem k tomu, že jde o slepou ulici, začal couvat a narazil do vozidla Jaguar X-TYPE a také do vozu Ford Focus,“ uvedla policejní mluvčí. Poté opilý řidič pokračoval Sokolskou ulicí, kde narazil do dvou vozidel – osobního auta Ford Mondeo a vozidla Škoda Octavia.

Oznámení o poškození několika zaparkovaných vozidel dostali policisté v 06:30. Policejní hlídka řidiče podle popisu vzápětí vypátrala a zastavila krátce poté na komunikaci mezi obcemi Zábřeh a Postřelmov. „U řidiče provedli dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 2,9 promile alkoholu v dechu,“ doplnila krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání