Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Markétku (14) hledá policie: Nad ránem odešla z domu a nevrátila se

Markéta Spurná
Markéta Spurná  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
12. června 2017
15:51

Olomoučtí policisté vyhlásili pátrání po čtrnáctileté Markétě Spurné z Grygova na Olomoucku. Dívka odešla dnes nad ránem z domova a dosud o sobě nepodala žádnou zprávu. S žádostí o pomoc se nyní obracejí policisté také na veřejnost.

„Pohřešovaná dívka byla naposled spatřena v pondělí v Grygově, v místě současného pobytu, odkud mezi 01:00 a 02:00 hod utekla z domu, od té doby o sobě nepodala žádnou zprávu,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dívka je vysoká mezi 165 až 170 centimetry, má dlouhé tmavé vlasy a hnědé oči. Podle policie vypadá zhruba na 18 let. Bližší informace k popisu její aktuálního oblečení nemá policie k dispozici.

Policisté žádají případné svědky, kteří by pohřešovanou někde viděli nebo by věděli, kde se zdržuje, aby ihned kontaktovali nejbližší policejní služebnu nebo volali na bezplatnou telefonní linku 158.

dandova ( 13. června 2017 10:19 )

A ty furt nic, to naštve.

alumno ( 12. června 2017 18:38 )

Nechápu, proč zrovna tento útěk řeší, čím je jiný oproti desítkám běžných útěků jiných "dětí", ke kterým denně dochází. Slečna odešla dobrovolně (sami píší, že utekla), takže ji nikdo neunesl ani nezavraždil. Navíc to není žádné díťátko, ale puberťačka, která už se o sebe jistě umí postarat. Venku je i přes noc teplo, takže umrznout nikde taky nemůže. A nejspíš má u sebe i mobil a peníze, jinak by napsal, že odešla bez mobilu a peněženky. Nejspíš je někde u kámošky nebo se poflakuje po městě nebo někde u rybníka a až se vytrucuje, zase přijde. Tenhle případ bych začala řešit, až když se nevrátí po několika dnech. Něco jiného by to samozřejmě bylo, kdyby jí bylo o pár let míň. Ale takhle je to vážně o ničem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání