Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Taxivrah se usvědčuje v odposleších: Měl informace, které mohl znát jen vrah

Autor: dce - 
8. února 2017
19:22

David Virgulák (35), odsouzený jako vrah v případu taxivražd, v odposleších odhaluje informace, které mohl znát pouze skutečný vrah. Věděl, jak přesně vypadala jedna z obětí i jaká pistole byla vražedným nástrojem. Jeho pachové stopy se navíc našly ve všech třech autech mrtvých taxikářů, na jednom z těl i na nábojnicích použitých při vraždách…

Spojitosti, které veřejnosti unikaly v případu vraždy tří pražských taxikářů, přinesl deník Právo. Detaily, které muže usvědčují u městského soudu, jenž případ v prosinci řešil, nezazněly. Soudkyně na jejich základě ale muže mohla odsoudit.

Virgulák při pobytu ve věznici Bory svým spoluvězňům o celém případu rozsáhle vyprávěl, zmínil ale věci, které nemohl znát z médií nebo od policie, čímž se v očích soudkyně jasně usvědčil.On je šedivej, víš, že si pamatuju tu šedivou fotku, tady má peněženku, hop? A občanka, nebo co to bylo, tam byla fotka toho šedivýho…“

V peněžence, kterou ale Virgulák měl, občanský průkaz nebyl, dokonce ani žádný jiný průkaz s fotografií. „Proto obžalovaný nemohl ze žádného materiálu vědět, jakou barvu vlasů poškozený měl,“ tvrdila soudkyně. U soudu se ale obžalovaný hájil tvrzením, že si Milana P., jehož peněženku měl, spletl s Petrem S., jehož fotografii viděl v novinách.

Kromě toho ale Virgulák v odposleších prozradil mnohem víc věcí. Víš, jako na hadrech našlejch z mrtvoly, to ten pes v životě nemůže vyčuchat, ne? I kdybych tam jako u toho byl, rozumíš, kdybych tam tu pachovku nechal, to nemůže vyčuchat,“ plašil se. Soudkyně k tomu poznamenala pouze to, že pokud na místě nebyl, nemusel řešit, zda tam pachovou stopu zanechal.

Právě pachové stopy se staly stěžejním důkazem v případu. Pes Virgulákovu stopu našel ve všech třech autech mrtvých taxikářů, na těle jedné oběti i na nábojnicích ze dvou aut.

Usvědčil ho i fakt, že v místech, která jsou s vraždami spojená, se často pohyboval. V okolí Vinohrad, kde vrah zanechal auta taxikářů, kupoval a užíval drogy. V Jesenici poblíž Uhříněvsi, kde byla nalezena těla dvou obětí, zase kradl v místním obchodě.

Virgulák navíc svou zbraň – o které u soudu tvrdil, že ji nikdy nevlastnil – přirovnal k té, se kterou byli tři taxikáři zabiti.Já jsem se ještě přiznal ke zbrani a zrovna zase ta zbraň sedí, to jsou náhody,“ prohlásil. Tvrdil také, že šlo o malou zbraň, což byla podrobnost, která se nikde neobjevila.

David Virgulák ve středu podal odvolání k vrchnímu soudu proti doživotnímu trestu, který mu byl za vraždy vyměřen. Svoji vinu stále popírá.

minikamionak ( 12. června 2019 00:32 )

Vražda je zákonná? Doufám že si ho karma najde a spočítá mu to !!!

..krakonos500 ( 3. března 2017 12:28 )

Odposlechy jsou nezákonné, vraha propustit a bohatě odškodnit, podle socanských zákonů. Stejně, jako to bylo s korupčníkem Rathem, chyceným s úplatky v ruce. Nebo to jsou odposlechy nezákonné jen u toho, kdo je v ČSSD? Odposlechy Nečase s jeho milenkou kolují po internetu a leváci nad nimi statečně masturbují

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání