Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Komplikace při pátrání po zmizelé Míše: Elitní komisař Doucha odhalil možné problémy

  • 21. 1. 2017
    05:01

    Už jedenáctý den pátrají policisté po Michaele Muzikářové z Ústí nad Labem. Zatím nejdelší potvrzené pátrání po uneseném dítěti, jež se pak našlo živé, trvalo 6 dnů. Podle elitního kriminalisty Josefa Douchy pátrání komplikuje řada faktorů.

  • 1.Doba zmizení

    Podle původních informací se dívka ztratila minulou středu cestou do školy. Pak se ale ukázalo, že pravděpodobně zmizela již v úterý. Přesná doba pohřešování je zásadní. Pokud ji policie zná, dokáže od začátku lépe a rychleji cílit hledání.

    Kriminalisté kvůli zmizelé školačce svolali mimořádný brífing. Kriminalisté kvůli zmizelé školačce svolali mimořádný brífing. | Foto Blesk - Jana Ulrichová

  • 2.Mobilní telefon

    Dívčin mobil zůstal doma. Alespoň po určitou dobu, než by se vybil, by policisté přes něj mohli zaměřit její pohyb.

    Míša na videích působí spokojeně. Byt, ve kterém klipy točila, je čistý a uklizený. Míša na videích působí spokojeně. Byt, ve kterém klipy točila, je čistý a uklizený. | Musical.ly

  • 3.Čas


    Proti pátračům hraje čas. Pokud opravdu ani po týdnu nemají informaci, která by některou z verzí potvrzovala či alespoň posílila nebo vyvrátila, je to hledání jehly v kupce sena.

    Policisté v pondělí prohledávali okolí domu a školy, kde se Míša ztratila. Policisté v pondělí prohledávali okolí domu a školy, kde se Míša ztratila. | Foto Blesk - Jana Ulrichová

  • 4.Pachové stopy


    Jestliže nevědí, kdy a kde se dívka ztratila a ani v terénu nenašli nějakou její věc, pak lze psa stěží úspěšně nasadit na její stopu.

    Policisté hledali v Míšině domě krev. Policisté hledali v Míšině domě krev. | Policie ČR, archiv Blesku

  • 5.Počasí


    Pátrání v terénu výrazně komplikuje počasí. Například v mrazu pátrači mohou těžko použít termovizi.

    Policie zveřejnila aktuální fotografie pohřešované Míši. Policie zveřejnila aktuální fotografie pohřešované Míši. | Policie ČR

  • 6.Rodiče uklidňuje psycholog

    Kriminalisté ve čtvrtek uvedli, že policejní psycholog spolupracuje s třídním učitelem zmizelé Míši. Důvodem jsou obavy rodičů o bezpečnost jejich dětí. „Poskytoval skupinovou krizovou intervenci jejím spolužákům a pracoval i s jejich rodiči. Snažil se jim vysvětlit, co se v tuto chvíli děje, jak postupovat či se případně chovat v této i pro ně možná tíživé situaci,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

    Míšina babička promluvila o chování své dcery. Míšina babička promluvila o chování své dcery. | Facebook

Majka-0000 ( 23. ledna 2017 00:10 )

Podle meho za to muze jeji matka co je to za matku kdyz jde do prace rano a neskontroluje sve dite . Podle me vi jeji rodina kde je ze zezacatku nechteli spolupracovat s policii odmitaly tak co si pak o tomto myslely jestli ze matka byla nebo se spise vydavala za Hitlera manzelku Evu Braunovou tak to uz je samo o sobe divne .Jen doufam ze Michaelka bude stale na zivu .

GustavoWoltmann ( 22. ledna 2017 08:15 )

jak se může vůbec stát, že za 11 dní nemají žádný výsledek a neposunuli se nikam?

franta15 ( 21. ledna 2017 15:22 )

Jestli je to tak jak nám tady říkají, tak ti hledači jsou totální amatéři. Všechno co udělali bylo dávno pozdě, matka i ti její frajeři měli být dávno pod dohledem anebo ve vazbě. Asi potřebovali nějaké příkazy "seshoraů a loudali se tak dlouho, až už nešlo a nejde nic najít. Mezitím všichni co měli mluvit mlčeli, mazali za sebou stopy.Ani její spolužáci jim ničím nepomohli,všechno zpackali a nám o matce říkali takové věci, ale jakoby ji vynechali.To jsem zvědavý jak toto skončí? Nic se nezjistí,do ztracena a všichni budou spokojení. Domovní prohlídku u toho podezřelého udělali až po několika dnech, trapas jak blázen.Jestli ještě žije a je někde v cizině,tak se tam mohla dostat bez problémů, nikdo se o to nestaral a jsou to školácké chyby uličních detektivů. To, že se někoho bojí anebo s ním nevychází mohli vědět z výpovědí kámošek hned 1 den!!!A matka,jestli ji chtěla pomoct jim to mohla říct taky hned, jinak by ji měli okamžitě zvednout mandle. Měli som spoustu jejich věcí, pozvali něneckého psa, ale bylo to všechno NANIC.

pjotri ( 21. ledna 2017 15:09 )

Jeste si mohli pozvat zemedelce Marese z Praheeeeee, veeeed..

alumno ( 21. ledna 2017 14:53 )

Co je to za nesmysl s tou termovizí? Vždyť je to přesně naopak, v zimě se s v terénu s termovizí hledá parádně, protože všechno neživé plus rostliny apod. má samozřejmě mnohem nižší teplotu, než lidi a zvířata. Naopak se blbě hledá v horkém počasí, protože když je venku třeba 30, tak je spousta předmětů rozžhavených na teplotu podobnou lidskému tělu a termovize je k ničemu. Jak by mohl kriminalista říct takovou blbost??? Možná to bylo myšleno tak, že v mrazu mrtvé tělo rychleji vychladne, což je samozřejmě pravda (ovšem i v teple se mrtvé tělo ochladí na okolní teplotu za pár hodin). Ale pokud by byla živá, tak je teď opravdu pro termovizi naprosto ideální počasí. Spíš jde o to, že policajti samozřejmě jako obvykle postupují s rychlostí lenochoda: psy nasadili asi 5. den, toho špičkového z Německa dokonce až asi 10. den. Po záběrech z kamer aut se začali shánět 6. den, když záznamy z kamer v autech se samy přemazávají po max. 3 dnech. Detailní prohlídku sklepa v domě udělali taky až asi 5. den. No to je prostě tragédie tohle. Museli by mít neskutečné štěstí, aby takhle vůbec něco našli. Možná se "jim" to povede, až roztaje sníh a najde ji někde náhodný chodec, pejskař, houbař, jako to obvykle bývá. Pak se budou policajti kasat, že ji, resp. tělo vypátrali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání