Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Britku (†26) ve Finsku ubodal Čech Radek: Ten vztah byl problémový, říkají její kamarádi

Autor: ljš - 
8. prosince 2016
10:14

Vztah plný hádek skončil vraždou. Čech Radek K. (36) podle policie na severu Finska ubodal svou přítelkyni Rebeccu Johnson (†26), pak utekl do mrazivé pustiny, nakonec byl ale dopaden. Ve středu ho z činu obvinili, na soud musí čekat ve vazbě.

Radek se s Rebeccou seznámil během svého pobytu ve Skotsku. Spojovala je hlavně láska ke psům, které oba chovali a považovali je za svou rodinu. „Bez psů ani na dovolenou,“ psal například Radek na Facebooku. Společně se pak dvojice rozhodla změnit domov a odstěhovali se do finského Laponska. Oba totiž závodili s psími spřeženími a zřejmě proto je Skandinávie lákala.

Podle Rebečíných přátel byl ale jejich vztah velmi komplikovaný. Radka prý měl rád málokdo, protože byl velmi náladový a prudký. „Jejich vztah byl problémový, ale ona ho zřejmě opravdu milovala,“ řekl jeden z nich skotské verzi deníku Sun.

Jeho slova potvrzuje i facebookový profil mladé Britky. Stejně jako její český partner sdílela hlavně zážitky se psy. Loni před Vánoci ale přidala jednu společnou fotku. „Vytáhla jsem svou nejoblíbenější fotku Radka a mě. Teď víc než kdy jindy si užívejte čas, kdy můžete být s těmi, které máte rádi. Miluju tě, Radku,“ napsala.

Rebecca byla nalezena v sobotu ráno mrtvá ve finské obci Kuttanen za polárním kruhem, kde pracovala jako sezonní turistická průvodkyně pro cestovní kancelář Santa Safari. Na těle měla bodná poranění. Některá britská média uvedla, že tragédii přecházela hádka mezi partnery.

Finská policie následně vzala do vazby jejího přítele Radka K., který údajně uprchl z místa činu na saních tažených psím spřežením. Po rozsáhlém pátrání byl nalezen v místní divočině, ležel podchlazený ve sněhu v mrazu kolem minus 30 stupňů Celsia.

„Podezřelý spolupracuje, ale zatím nebyl schopen objasnit motiv činu, z něhož je podezřelý,“ uvádí se v dřívějším prohlášení laponského policejního oddělení. 

mrdlafka ( 8. prosince 2016 13:40 )

proč ho nenechali umrznout haizla hnusnýho ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání