Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Radši válku než evropskou zimu: Migranti prchají z Finska zpět do Iráku kvůli počasí

Autor: red - 
19. února 2016
11:27

Tohle že jsou uprchlíci?! Iráčtí migranti po stovkách opouští Finsko, protože jim tam je údajně „moc velká zima a nuda“. Jedni takoví byli vyfoceni po příletu do Bagdádu, jak se s úsměvem od ucha k uchu radují, že jsou zpět v Iráku.

Do Finska loni dorazilo přes 30 tisíc migrantů, dvě třetiny z nich právě z Iráku. Mezi Iráčany se totiž rozkřiklo, že Finsko je zemí zaslíbenou, kde jsou štědré dávky, pracovní místa pro všechny a krátké azylové řízení. Realita „uprchlíky“ ale překvapila.

Už přes čtyři tisíce migrantů v této severské zemi stáhlo svou žádost o azyl, většinou Iráčané. Server DailyMail uvedl, že nejčastějším důvodem jsou: zima, nuda a zklamání. „Můžete říct světu, že nenávidím Finsko. Je tu hrozná zima, nikde žádný čaj, žádné restaurace, bary. Na ulicích nikdo není, jen auta,“ postěžoval si loni agentuře AFP dvaadvacetiletý Muhammed.

Iráčané se tak po skupinkách vrací zpět do své domoviny a po návratu neskrývají radost. Migranti, kteří přiletěli zpět do Bagdádu ve čtvrtek, dokonce po příletu líbali rodnou zem. Většina jich je hlavně šťastná, že se znovu shledala se svými příbuznými.

zigzag ( 19. února 2016 20:06 )

Ona jim je zima i v Italii, ale misto aby hodili kraula zpet tak demonstrujou pred kamerou

andorea ( 19. února 2016 17:43 )

naidka:

sores ( 19. února 2016 17:35 )

 Takže ta válka u nich ve skutečnosti není nic tak hrozného když zima v Evropě je děsí mnohem víc! Ať odtáhnou a všichni do jednoho,verbeš líná!

ellka ( 19. února 2016 17:31 )

 A to vraj utekali kvoli vojne a ze ich vlast nie je bezpecna, mnohym doma hrozila smrt. Ako vidime, tak este vatsie nebezpecenstvo je zima na severe Europy

mblumel ( 19. února 2016 17:29 )

 Rusové by je měli pozvat na prázdninový pobyt na Sibiř. Tam by se jim určitě líbilo. Mohli by srát přímo na ulici, hovno by jim zamrzlo rovnou u řiti.

Zobrazit celou diskusi