Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chovatelka týrala své psy hladem: V klecích ležely zetlelé mrtvolky

28. června 2016
05:44

Případ chovatelky psů typu bull z Dačic rozhýbal celý Facebook. Fotografie vychrtlých psů a mrtvolek v klecích rozzuřily nejednoho milovníka zvířat. Nepořádek v domě mluví za vše. Chovatelka slibuje, že už si žádného psa nepořídí, stačí to ale?

Dva tisíce sdílení a stovky komentářů plné nadávek a smutku. Tak vypadá příspěvek Borise J., který jel do Dačic zkontrolovat stav psa, kterého chovatelce prodal. Dozvěděl se totiž, že jí byla před 14 dny odebrána jiná fena v absolutně šíleném stavu.

Donedávna statný americký stafordšírský teriér byl výrazně pohublý, zavřený v domě bez vody a žrádla. Uvnitř byl poničený nábytek a celkově nepořádek – za většinu z toho ale nemohl nést vinu pouze pes.

Ve venkovní ohrádce na Borise čekal další otřesný pohled – tři štěňata plemene minibulteriér podvyživená takovým způsobem, že jim nekoukají jen žebra, ale i jednotlivé obratle. Voda a žrádlo opět nikde. 

„Z jedné místnosti se táhl hrozný smrad, z okna létadlo spoustu much, trvali jsme na otevření... V jedné klícce ve vlastních sra*kách mrtvola dospělé feny, Iry. V ohrádce pro štěňata dvě mrtvoly štěňat,“ uvedl Boris.

Celé svědectví dokreslují děsuplné fotografie – vážně se něco takového může stát i u nás? Jak je možné, že osoba, která se schovává za pojmem chovatelka, něco takového dopustí?

V náporu komentářů a nenávisti si žena, jejíž jméno nebudeme uvádět, smazala profil i webové stránky své chovné stanice. Předtím ještě na Facebook napsala, že se všem omlouvá.

„Chtěla bych se za vše omluvit, ač vím, že to nejde, dostala jsem se do situace, kterou jsem měla přiznat Borisovi. Zvířata, co jsem měla, jsem dala jak paní B., tak Borisovi. Žádné jiné zvíře si kupovat nebudu, to můžu všem slíbit. Ještě jednou se omlouvám, ač to nestačí. Svůj trest jsem dostala.“

Kde je ale spravedlnost pro utrápená zvířata? Navíc to není poprvé, kdy bylo ženě odebráno zvíře ve špatném stavu – už v minulosti její psi skončili ve veterinární péči a díkybohu i v novém domově.

kdoasi ( 28. června 2016 13:42 )

pavel219 alias klafunda alias mistr_yoda alias deep_ass_fisting je odpad společnosti a i na jeho utracení je škoda injekce. Schován za všemi nicky je připos*ranej ze psů, který vidí jen na fotkách. Některej ho zřejmě kousl do pr*dele a protože v ní měl mozek, dopadl tak, jak dopadl

maledivy2016 ( 28. června 2016 11:51 )

A ty jsi i se svou smečkou dementu jen lidský parazit,sliz, nula!

Jipe ( 28. června 2016 11:43 )

Její jméno je na facebooku v komentářích Monika Boudová Slavíková

sores ( 28. června 2016 10:48 )

 Je to krytí grázlů, proč sakra nezveřejnit jméno i fotku grázla????? Proč se berou na sv.ině ohledy v našem buranově? Jakápak ochrana osobních údajů grázla! Jsme o.dporný a h.nusný stát na b.lití.

deep_ass_fisting ( 28. června 2016 10:21 )

Vždyť to byli jen hnusní čoklové, kterých je jak nasráno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání