Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sebevražedné pokusy v jižních Čechách: Muž si chtěl srazit vaz v autě, dívka chtěla skočit z mostu z nešťastné lásky

Dívka chtěla skočit z mostu z nešťastné lásky, muž si chtěl srazit vaz v autě. (ilustrační foto)
Dívka chtěla skočit z mostu z nešťastné lásky, muž si chtěl srazit vaz v autě. (ilustrační foto)  (Autor: Aktu.cz)
Autor: dce - 
21. června 2016
12:09

Dva sebevrahy před smrtí zachraňovali v neděli policisté na jihu Čech. První byla dívka, která chtěla skočit z mostu z nešťastné lásky. Druhým byl muž, který si pomocí provazu přivázaného ke stromu chtěl v autě srazit vaz.

Hlášení o prvním pokusu o sebevraždu dostali policisté ve Vodňanech krátce po poledni. Zavolala jim totiž žena, jejíž manžel se po dlouhodobých rodinných neshodách rozhodl ukončit svůj život a oznámil jí to telefonem.

Muž středního věku oznamovatelce řekl, že je na louce u lesa a přijet má až s policisty, že v té době už bude po smrti. Mezitím však sám zavolal na operační středisko, kde sloužícímu důstojníkovi zopakoval to, co manželce,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Policisté našli auto i s mužem u Skočic na Strakonicku. „Muž měl kolem krku ovázaný provaz, který provlékl otevřeným kufrem a zavázal o strom. Pokud by automobilem popojel, je pravděpodobné, že by si zlomil vaz. Policisté jednali okamžitě, nebylo možné jakkoliv zablokovat jeho vůz, takže s mužem začali vyjednávat. Ten po pár minutách svolil k debatě a stáhl okénko. Vozidlo však nechal nastartované a hrozilo, že kdykoliv sešlápne plyn,“ vysvětlila mluvčí.

Na místo v tu chvíli přijela i mužova rodina, což upoutalo jeho pozornost a toho využil policista, který v tu chvíli skočil do vozu a vytáhl klíčky ze zapalování.Rozrušeného muže pak odvezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice. Rychlé jednání policistů v tomto případě zřejmě muži zachránilo život, a patří jim velké poděkování za jejich práci,“ doplnila k případu Krausová.

Druhý pokus o sebevraždu řešili policisté v Jindřichově Hradci v neděli odpoledne. Dívka vyhrožovala, že skočí z mostu nad tříproudou silnicí.

Dívka byla velmi rozrušená a vyhrožovala, že pokud se k ní policisté přiblíží, skočí. Za přítomnosti policistů žena volala své příbuzné, při rozhovoru se velmi rozzlobila, začala se třást a zakřičela, že na vše už kašle a zabije se. V ten moment k dívce přiskočil policista prap. Filip Š., pevně ji chytil za ruku a přitiskl na zábradlí,“ informovala Krausová.

Dívku s kolegou přes zábradlí přenesli a předali do rukou zdravotníkům. V tomto případě zřejmě sehrála roli nešťastná láska. Dívka se policistům také přiznala, že volala na linku 158 a vyhrožovala umístěním bomby na jednom z úřadů ve městě. I v tomto případě se policistům podařil zachránit velmi mladý lidský život,“ dodala mluvčí.

kdoasi ( 21. června 2016 15:10 )

A ani jeden z nich svůj úmysl nezapomněl nahlásit policajtům včetně přesného místa Tyhle výjezdy by měli zaplatit do poslední koruny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání