Rozsudek zatím není pravomocný. Eliáš se proti němu může odvolat k olomouckému vrchnímu soudu. Mladý muž byl původně odsouzen především na základě nepřímých důkazů a výpovědi utajeného svědka. Právě to Nejvyšší soud krajskému soudu vytýkal.

Pro nejvyšší soudce nebylo dostačující tvrzení krajského soudu, podle něhož nepřímé důkazy Eliáše jasně usvědčují z vraždy. Nyní byl proto odtajněn klíčový svědek obžaloby. Je jím vězeň, jemuž se prý Eliáš za mřížemi k činu přiznal. Eliáš ale tvrdí, že se o vraždě dozvěděl až při policejním výslechu.

Oběť podle státní zástupkyně Ludmily Doležalové před smrtí trpěla. Útok se stal v jejím bytě v Hlavní ulici v Brně-Komíně. Motiv činu není známý. Podle žaloby jím mohlo být to, že Eliáš usiloval o to, aby platil za poskytnutý sex co nejnižší částku.

Kriminalisté to zjistili z textových zpráv z mobilních telefonů, které po vraždě zajistili. Eliáš potvrdil, že ženu kvůli sexuálním službám navštívil třikrát, přičemž pokaždé zaplatil kolem 500 korun. Přiznal, že chtěl co nejnižší cenu.

Na druhé straně ale obžalovaný popřel, že by kvůli tomu vraždil. Ze spisu ale vyplývá, že se v minulosti ambulantně léčil s psychickými i sexuologickými problémy.

Fotogalerie
3 fotografie