Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Z věznice v Ostrově uprchl kriminálník! Přeřezal mříže a přelezl plot

Z věznice uprchl vězeň Tomáš Kiss.
Z věznice uprchl vězeň Tomáš Kiss.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
9. října 2015
09:24

Z věznice Ostrov uprchl v noci na dnešek vězeň odsouzený na 14 měsíců za majetkovou kriminalitu. Věznice vyrozuměla policii a vyhlásila pohotovost. Podle prvotních zjištění odsouzený muž přeřezal mříž v dozorové části věznice a přelezl plot, informoval dnes ČTK vrchní komisař Vězeňské služby Robert Blanda. Policisté po muži intenzivně pátrají a žádají veřejnost o pomoc při jeho zadržení, sdělil ČTK krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Útěk zaznamenal operační důstojník na kamerovém systému, který na místo vyslal zásahovou hlídku. "Nejde o nebezpečného vězně. V minulosti byl stíhán za krádeže aut a maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedl generální ředitel vězeňské služby Pavel Ondrášek, který po příjezdu do Ostrova nařídil prověrku výkonu strážní služby.

Hledaný 21letý odsouzený se jmenuje Tomáš Kiss má 167 cm vysokou štíhlou postavu, modré oči, hnědé krátké rovné vlasy, oválný obličej. Na sobě měl v době útěku vězeňské kalhoty a vězeňskou obuv, není vyloučeno, že by si mohl opatřit i jiné oblečení. Při útěku z věznice se pravděpodobně poranil na rukou a dalších částech těla.

"Jakoukoliv informaci k hledanému muži přijmou na jakékoliv policejní služebně, nebo na bezplatném telefonním čísle 158," uvedl Valenta.

Věznice Ostrov se nachází 16 km od Karlových Varů. Je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do dozoru, tedy druhého nejmírnějšího typu. Věznice je rozdělena do tří samostatných objektů. Ubytovací kapacita činí 900 osob, aktuální počet vězňů je 1029. Svým technickým zabezpečením patří k nejstarším v České republice. Její operační středisko pochází z 80.let.

Podle Blandy vězeňská služba již řadu let upozorňuje na nevyhovující zabezpečení a vybavení některých věznic. Dosud se ale nepodařilo najít na obměnu vybavení prostředky ve státním rozpočtu, současné vedení vězeňské služby ale již zpracovalo plán obměny zabezpečovacích technologií.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání