Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Při závodu havaroval a málem uhořel: Život mu zachránila mladá dívka!

Autor: dce - 
13. července 2015
18:19

Závody aut jsou vždy velmi riskantní a nebezpečnou záležitostí. A to pro řidiče i diváky. Tentokrát děsivá nehoda dopadla dobře, ale s jistotou se dá říct, že řidič jednoho z vozů za svůj život vděčí dobrovolné hasičce, která hlídala trať u místa, kde řidič havaroval.

Triola Cupu v Hradišti na Chomutovsku se i tuto sobotu zúčastnily desítky vozů. A jako mnoho podobných závodů automobilů se ani tento neobešel bez nehody, jenže tahle nezahrnovala pouze pomačkané plechy a pár škrábanců. 

Při testovací jízdě se řidič Jirka dostal do potíží a se svým vozem Škoda Chodovar 130 narazil do stromu u trati. Náraz ale vůz až tolik neponičil – to zvládl oheň, od brzd totiž chytl benzin. 

Poslední jízda Škoda 130RS Chodovar

Posted by Lukáš Sýkora on 11. červenec 2015

 

Řidičovým jediným štěstím bylo, že poblíž hlídala trať mladá dobrovolná hasička z Malého Března. „Když jsem uslyšela ránu, myslela jsem v první řadě na to, jestli je ten člověk v pořádku,“ řekla serveru E-mostecko.cz.

Dívka rychle zavolala na místo hasiče a řidiči pomáhala zaklíněnými dveřmi ven z hořícího vozu, který hasila příručním hasicím přístrojem. O něco později byli už hasiči na místě. Konstatovali, že tak velký zásah na Triola Cupu ještě neprováděli. Neopomněli zdůraznit, že zásah lidí na místě byl velmi profesionální.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání