Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejhledanější zločinci Česka: Tihle unikají spravedlnosti!

Autor: ljš, sch - 
8. prosince 2014
14:35

Vrah a brutální násilník! Česká policie má v posledních týdnech skutečně těžkou práci, na útěku jsou aktuálně hned dva velmi nebezpeční zločinci. Mezi tři historicky nejhledanější osoby Česka však zatím nepatří, zato je mezi nimi jedna žena.

Jan Novák (44)

Na útěku: 2 týdny

Má na svědomí sérii násilných přepadení, za něž byl odsouzen na 8,5 roku do vězení. Odtud se mu však podařilo utéct, když ho dozorci nechali zcela samotného a bez pout v nemocničním pokoji v Thomayerově nemocnici, kde měl podstoupit chemoterapii.

Za dva týdny, kdy je na útěku, zveřejnila policie už šest jeho podobizen, ale podle všeho mění často podobu. Je velmi nebezpečný, protože kvůli své nemoci nemá co ztratit a může být také ozbrojený.

Hledaný vězeň Jan Novák by mohl mít krátké vlasy a brýle Hledaný vězeň Jan Novák by mohl mít krátké vlasy a brýle | Policie ČR, archiv Blesku

René Lachman (50)

Na útěku: 5 dní

Na útěku je od minulého čtvrtka, kdy v Jedovnici na Blanensku zastřelil svou manželku, údajně protože ho opustila kvůli mladšímu muži. Vrah se podle policie pohybuje v autě značky Toyota Land Cruiser zelené metalízy se značkou 8B8 77 94 a u sebe má zbraň, kterou vraždil.

René Lachman zavraždil svou manželku René Lachman zavraždil svou manželku | Policie ČR
Tři nejhledanější zločinci podle policejního prezidia:

František Procházka (40)

Na útěku: 7 let

Nejhledanější muž Česka! Stojí za loupeží století, kdy ze sídla bezpečnostní agentury G4S na pražském Žižkově, kde byl zaměstnán jako strážný, ukradl 541 milionů korun. Soud mu vyměřil 9 let vězení, před ním se však Procházka skrývá zřejmě v Karibiku.

František Procházka po krádeži zmizel, dodnes policie netuší, kde se skrývá František Procházka po krádeži zmizel, dodnes policie netuší, kde se skrývá | Foto Blesk – Ladislav Křivan, archiv Blesku

Jan Jarolímek (55)

Na útěku: 19 let

Vystupuje také pod jménem Jan Krbeček. V březnu 1994 zastřelil dva mladé muže samonabíjecí pistolí a jejich těla zakopal. Našla se až po osmi letech. Kromě dvojnásobné vraždy je podezřelý z vydírání a výtržnictví. Chodí ozbrojen, a dokonce u sebe nosí granáty. Odsedět by si měl 21 let.

Jan Jarolímek zavraždil dva mladé muže Jan Jarolímek zavraždil dva mladé muže | Policie ČR

Terezia Horváthová (55)

Na útěku: 10 let

Tato žena neměla slitování s dvěma nezletilými dívkami. Zorganizovala jejich únos a následný prodej k prostituci. Jednu z dívek prodala za dva tisíce korun, druhou už prodat nestihla. Obě dívky policie vrátila rodičům. Horváthová byla odsouzena ke dvěma letům, do vězení však nenastoupila. Údajně je v Anglii, je však možné i to, že se ukrývá v Česku.

Terezia Horváthová je na útěku už deset let Terezia Horváthová je na útěku už deset let | Policie ČR

lunatic ( 9. prosince 2014 04:28 )

Osobně jsem přesvědčen,že nejdříve budou dopadeni paní Horváthová s panem Jarolímkem-prostě si policisté ještě pár let počkají a zatknou je před ČSSZ,až si půjdou zažádat o penzi;oběma jim přeci je již 55let

montyjack123 ( 8. prosince 2014 23:55 )

 Vite proc jsou kofoly mensina? Pac jich vetsina sedi.

zabibol ( 8. prosince 2014 19:41 )

Zeman se skrývá na hradě. Asi se čeká až přijede i Putler a zavřou je oba.

sars ( 8. prosince 2014 18:43 )

 Berline71 prostě mezi tou elitou jste zastoupeni jen z dvaceti pěti procent, prostě jste uplne. ..........

sars ( 8. prosince 2014 18:40 )

 Jóóó Procházka to je jina liga. ..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání