Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zvrat v případu milionářské dcerky Rezešové: Bude se soud opakovat?

Autor: ljš - 
22. dubna 2014
17:02

Opilá v autě způsobila nehodu, při níž zemřeli čtyři lidé, a dostala za to jen šest let vězení. Přesto se proti tomu její obhájce odvolal a stejně tak učinila i obžaloba. Podle maďarských médií se ale nyní prokuratura chystá udělat rázný krok - navrhne, aby soud začal úplně od začátku.

"Navrhujeme, aby celý proces začal znovu," řekla v úterý serveru hvg.hu mluvčí prokuratury Csilla Gyugyiová. V tomto řešení totiž žalobci spatřují naději na vyšší trest pro slovenskou multimilionářku, než by tomu bylo v případě, že by kauzu projednával jen odvolací soud druhé instance.

V odůvodnění žádosti se podle serveru uvádí, že v listopadovém rozhodnutí byly zjištěny závažné chyby, a proto by bylo lepší nařídit zcela nový soudní proces. Ten by tak musel znovu projít všechny důkazy a také přijmout zcela nové.

Obžalobě jde pravděpodobně především o to, aby vyřadila ze hry kontroverzní posudek experta z oboru dopravy Gábora Melegha, který zcela vyzněl ve prospěch Rezešové. Maďarská média již dříve upozornila na to, že znalec pochybil, když neuvedl, že analýzu zpracoval za pomoci kombinace dvou softwarů, z nichž jeden si na univerzitě sám zlegalizoval.

Navíc bylo opakovaně poukazováno na možnou podjatost. Melegh totiž v minulosti napsal spolu se soudkyní, která měla případ Rezešové na starost knihu o trestním právu v oblasti dopravy. Právě jeho posudek přitom zřejmě Slovence zajistil nižší trest, hrozilo jí totiž až 13 let za mřížemi.

trkev ( 24. dubna 2014 01:17 )

ještě že takých ako si ty nepúšťajú na vychazky ty kokosko

setroseuros ( 23. dubna 2014 20:54 )

 Opila jede v aute, usmrti 4 lidi a jen 6 let?! SLEPA SPRAVEDLNOST!a i v Madarsku ! Navic jeste oskliva zenska je to !

morrisejko ( 23. dubna 2014 09:35 )

tu som hladal si ma?

morrisejko ( 23. dubna 2014 09:34 )

Sa mi páči ako tu ubohé socíálne prípady ako ty revu,mal si sa tiež vediet otáčat a neprechlastat všetky peniaze v krčme ty dylino,ja by som ju hned pustil na slobodu,ona predsa u nehodu nechcela urobit

prycsvladou ( 23. dubna 2014 06:53 )

at tu ku-rvu milionarskou zavrou na dozivoti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání