Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpackaná pitva Moniky K. (†36) a Klárky (†8): Měla maskovat znásilnění?!

Autor: vet, rap, lmk - 
2. září 2013
05:02

Nedbalost, nebo úmysl? Čeští kriminalisté jsou rozhořčeni. Jedno či druhé jim totiž komplikuje snahu o objasnění záhadného úmrtí Moniky K. (†36) a její dcery Klárky (†8) na dovolené v egyptské Hurghadě. Nikdy už nejspíš nepotvrdí ani nevyvrátí jednu z vyšetřovacích verzí, že Moniku kdosi znásilnil.

Soudní lékaři i detektivové jsou dotčeni přístupem egyptské strany k vyšetřování případu. Kvůli jejich liknavosti ale možná i úmyslnému lajdáctví už nejspíš nikdy nerozluští, zda Monika byla či nebyla znásilněna. Právě možnost znásilnění naznačoval hned po tragédii otec rodiny Petr K. (35), kterého egyptské státní zastupitelství již přes měsíc drží jako svědka, ale i hlavního podezřelého v Hurghadě.

„Manželka i dcera byly otočené zády. Seděl jsem na posteli a všiml jsem si, že manželka nemá kalhotky. Nikdy je dole neměla. Nedokážu si to vysvětlit,“ líčil Petr K. okamžik, kdy nejbližší našel mrtvé. „Tuto verzi pitva vyloučila u dívenky, která měla částečně zachovalou sliznici. U matky už s ohledem na rozklad tkáně a na fakt, že těla byla ošetřena formaldehydem, pitva nic nezjistí,“ řekl Blesku zdroj blízký vyšetřování.

Zničili Egypťané stopy

S těly mrtvých turistek Egypťané podle některých zdrojů obeznámených s případem nezacházeli zrovna profesionálně. „Mohlo tak dojít k zakrytí mnoha stop, s nimiž už nyní naši detektivové nemohou pracovat,“ říká zdroj Blesku. Mohlo se tak stát z nedbalosti, ale i úmyslně ve snaze neohrozit turistický ruch v Egyptě. To by se nejspíš stalo, kdyby se ukázalo, že se matka s dcerou otrávily v hotelu jídlem či pitím, nebo že Moniku někdo navíc znásilnil.

Co detektivům ještě vadí?

  • Dodnes nedostali od Egypťanů oficiální pitevní protokol.
  • Neznají výsledky ohledání místa činu. Do pokoje, kde rodina bydlela, se už druhý den nastěhovali jiní turisté.
  • Těla se dostala do Česka až po dvou týdnech. Jejich části podlehly rozkladu, jiné byly mumifikovány, tělní dutiny a jejich okolí byly upraveny formaldehydem.
  • Čeští znalci nedostali ke zkoumání vzorky obsahu žaludků a trávicích traktů obou mrtvých.

parapetka ( 4. září 2013 18:22 )

a jak by ji někdo mohl znásilnit,když manžel temńkrát říkal že jenom odešel pro vodu nebo pro co to šel,a asi za tři minut byl zpátky,to bylo rychlí znásilnění

pgga ( 4. září 2013 02:06 )

Ano...Pan zije v Londyne a zete ma Pakistance...co dodat...

stahor ( 3. září 2013 12:18 )

Mrdounberlusconi- ty jsi neskutečný debil

brutal ( 3. září 2013 00:20 )

Dobrou!

hopsicek ( 3. září 2013 00:16 )

Dobrou!

Zobrazit celou diskusi