Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

10 nejhledanějších zločinců Česka: Stopy vedou i do Karibiku! Dostanou je někdy?

Mezi nejhledanější zločince Česka patří i lupič století Procházka, vražedkyně Alice Knirsová a exposlanec Petr Wolf
Mezi nejhledanější zločince Česka patří i lupič století Procházka, vražedkyně Alice Knirsová a exposlanec Petr Wolf  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: red - 
25. srpna 2013
15:35

Vraždili, vydírali, kradli ve velkém. A pak zmizeli. Nedělní Blesk po konzultaci s policisty přináší desítku nejhledanějších zločinců Česka. Nespatřili jste je někde?

Jan Jarolímek (53)

Hledán od: 1995
Důvod: Obžaloba tvrdí, že zastřelil a zakopal v lese dva muže, se kterými ukradl trezor libereckého podnikatele s téměř čtyřmi miliony korun. Mrtvoly polil louhem a svědkovi, který to po osmi letech oznámil policii, řekl, že ho ti dva chtěli sami zabít. Prý je jen předešel.
Stopy vedou:
Nebyl spatřen, pobyt neznámý
Trest, který mu hrozí: Doživotí

Alice Knirsová (51)

Hledaná od: 2009
Důvod: V září 2007 ve svém bytě v Praze zastřelila sedmi ranami svého o 22 let mladšího přítele. Tělo se našlo den vraždě. Tvrdila, že to bylo v sebeobraně, v dovolání, které Nejvyšší soud zamítl, se pokusila předstírat nepříčetnost a – i když žila celý život v Československu a poté v ČR – požadovala tlumočníka z maďarštiny.
Stopy vedou: Balkán
Trest, který jí hrozí: Pravomocně odsouzena ke třinácti letům, trest nenastoupila.

František Procházka (38)

Hledán od: Prosinec 2007
Důvod: Jako zaměstnanec bezpečnostní agentury G4S ukradl z bezpečnostních kontejnerů 564 milionů korun a přeložil je do dodávky, kterou poté jeho komplic Čermák (odsouzen a sedí) vyvezl z objektu. Procházku, o kterém se myslelo, že byl jen nastrčenou figurkou a je mrtvý, zachytila kamera v den krádeže poblíž letiště v německém Frankfurtu.
Stopy vedou: Naposledy prý byl viděn v říjnu 2012 na luxusní jachtě u pobřeží Dominikánské republiky. Čeští policisté, známí jako lovci lebek, jej prý měli na dosah. Místo něho tam zatkli další české zločince odsouzené k vysokým trestům za majetkovou kriminalitu.
Trest, který mu hrozí: Devět let nepodmíněně

Doc. Ing. Petr Wolf, CSc. (53)

Hledán od: Leden 2013
Důvod:
Někdejší poslanec ČSSD dostal státní dotaci 11 milionů korun. Protože ale své výzkumné práce opsal z internetu, byl odsouzen na šest let vězení a k pokutě pět milionů korun.
Stopy vedou: Policie soudí, že se skrývá v jedné evropské zemi. Spekulovalo se však rovněž i o Karibiku.
Trest, který mu hrozí: K dosavadnímu ještě nejméně pět let za útěk, maření úředního rozhodnutí a pohrdání soudem. I pokuta může být vyšší

10 nejhledanějších zločinců Česka 10 nejhledanějších zločinců Česka | Archiv Blesku

capitan_jorge ( 25. srpna 2013 21:05 )

To čumím na drát! Nejznámější zločinci tady chybí!

jahodove_ticho ( 25. srpna 2013 19:43 )

Největší ostuda je ta bába spolu s politikem. To je verbež co mohla dávno sedět, kdyby se s nimi policie/justice tolik nemazlila a nenechala je zdrhnout!

jahodove_ticho ( 25. srpna 2013 19:42 )

popocatepetl ( 25. srpna 2013 19:13 )

S kriminálkou?

dobromko ( 25. srpna 2013 17:20 )

....Fanda byl můj spolupracovník

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání