Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Před feťákem vyskočila babička s vnučkou z okna

Policisté odvážejí mladíka k výslechu
Policisté odvážejí mladíka k výslechu  (Autor: Zbynek Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka, apk - 
14. března 2011
16:23

Dramatické chvíle zažila při záchraně tříměsíčního miminka Šárky jeho babička Milada S. (62) v Rokycanech. Do jejich bytu vtrhl zfetovaný narkoman (25) s nůžkami v ruce a křičel, že všechny zabije. Statečná seniorka ale vnučku popadla, vyskočila s ní z okna ve zvýšeném přízemí z výšky asi 1,5 metru a s kojencem rychle utekla do bezpečí. Násilník se pak v bytě zabarikádoval a po dvou hodinách vyjednávání se vzdal policistům.

Vše začalo tím, že městští strážníci načapali místního narkomana na cizí zahradě. Začali ho honit a on při svém útěku vběhl do jednoho z domů, kde byly otevřené vstupní dveře. V bytě se totiž malovalo.

Po bytě běhal s noži

„Držel v ruce zahradní nůžky a křičel, že nás zabije. Byl určitě zfetovaný. Nařídil mi, aby z bytu vypadl. To jsem udělal a pak jsem hned volal policii,“ popsal Blesku začátek dramatu malíř Stanislav Vlach. „Já v tu chvíli nebyla doma. Šárku hlídala moje maminka.Na toho lumpa zhoukla, ať nekřičí, že je v bytě miminko. On na chvíli ztichl. Najednou měl ale ruce plné nožů, které asi vzal v kuchyni. Maminka se s dcerkou zabarikádovala v obýváku,“ řekla Blesku matka kojence Milada S. (34).

„Měla jsem strach. Zamkli jsme se v obýváku. On běhal po bytě, v rukou měl nože a blábolil nějaké nesmysly o tom, že mu zabili holku. Viděla jsem, že je zle. Malou jsem zabalila do deky a položila jí na parapet. Vyskočila jsem ven a pak jsem malou sundala a rychle s ní v náručí utekla pryč,“ popsala osudné chvíle Milada S. (62). Narkoman se pak v bytě zabarikádoval. Policisté vyrazili vstupní dveře. Muž ale vyhrožoval, že se zabije.

Dvě hodiny pak trvalo jeho vyjednávání s policii. „Když mu náš vyjednavač slíbil uklidňující léky, mladík se vzdal a policisté ho odvedli do přistavené sanitky,“ řekla Jana Tomková z ředitelství policie v Rokycanech. Násilník skončil na psychiatrii Fakultní nemocnice v Plzni. „Teď abych tady nechala všechno vydesinfikovat. Ten narkoman měl prý žloutenku typu C. Ale hlavně, že dcerka i maminka jsou v pořádku,“ dodala Milada S. (35)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání