Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oběť stalkingu zastřelil malorážkou

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Foto Blesk - František Prachař)
Autor: jos, Ivana Žáková - 
16. dubna 2010
15:42

Zbytečná smrt matky ročního dítěte. Veroniku M. (26) z Vítkova zastřelil před zraky dítěte bývalý druh. Předtím ženu René Z. (38) delší dobu pronásledoval i pořezal.

Družka na něj tehdy kvůli stalkingu (pronásledování) podala trestní oznámení. Místní policie nezásáhla ani přesto, že věděla, že Zapletal vlastní nelegální zbraně. Obviněn byl už první policista.

Typická oběť

Veronika byla typickou obětí tzv. stalkingu. Když se od násilnického druha odstěhovala, ten ji pronásledoval, vyhrožoval smrtí, psal vulgární esemesky. René ji týral psychicky i fyzicky. Do bytu se dostával násilím. Družku opakovaně bil a kopal do ní i před zraky malé dcerky. Loni 23. července ženu pořezal na krku, když v náručí držela své dítě.

Veronika skončila v nemocnici a podala na pachatele u policie ve Vítkově trestní oznámení. O tři týdny později podal na něj další trestní oznámení její bratr Roman, že René vlastní nelegální zbraně. Konkrétně lovecké pušky, které kupoval od strážníka Rostislava D., který byl za to potrestán pouze přestupkem a nadále pracuje u Městské policie ve Vítkově. „Měli jsme o Veroniku celá rodina velký strach. Na policii mi řekli, že o tom ví, že René drží nelegální zbraně, protože byl už trestán a tudíž nemůže mít zbrojní pas, ale zase nic neudělali,“ řekl Blesku bratr Roman.

Policie nezakročila ani přesto, že René byl za stejné napadání bývalých dvou družek už stíhán a odsouzen! Svazoval je, bil, pořezal a dokonce jednu i postřelil. Loni šestnáctého srpna pak zastřelil puškou z půl metru do hlavy svoji třetí družku. U soudu mu hrozí osmnáctileté vězení.

Policisté selhali

Případem vyšetřování stalkingové vraždy se zabírala Inspekce Policie ČR a na jednoho z vítkovských policistů podala podnět na zahájení trestního stíhání. „Proti tomuto policistovi jsme už zahájili trestní stíhání pro maření úkolu úřední osoby z nedbalosti. Hrozí mu až rok vězení, případně i zákaz činnosti,“ potvrdila Blesku mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě Barbora Zajícová. Případem policisty se nadále zabývá oddělení vyšetřování.

leonae ( 16. května 2010 23:17 )

Pak mi pisněte, pomohu vám ho zakopat....

elluan ( 19. dubna 2010 11:51 )

jsem bývalá družka toho vraha,v podstatě to samé mi dělal taky,Naštěstí jsem měla kolem sebe spoustu lidí,kteří mě ochránili a moje děti,,jeho,,dcery taky.Byl by schopen je taky zastřelit.není nic příjemného,když máte pod krkem nůž a u hlavy hlaveň kulovnice.Za ublížení na zdraví tenkrát dostal 2 roky podmínku,a to jsem byla 3 měsíce na nemocenské.Přeji mu smrt,nic víc ani míň.

alisen ( 18. dubna 2010 11:44 )

nemám slov...znala jsem oběť i toho policajta...vraha naštěstí ne..

arcaben ( 18. dubna 2010 07:25 )

gevi,uspat jako psa??To by bylo moc humánní pro takovou lidskou obludu!!On taky neměl slitování se svojí obětí.Venda to s tím zrušením TS nedomyslel!!Měla se udělat vyjímka a nezahrnovat do těchto trestů politiku a byl dnes klid od rozmnožujících se mordýřů!!!

arcaben ( 18. dubna 2010 07:21 )

Nějaký čtvrtek jsem se domnívala,že žiji v Čechách....iritují mě cizí slova,která se zakotvují už i v úředních dokumentech!!Stačilo obyčejné NEBEZPEČNÉ PRONÁSLEDOVÁNÍ a rozumněli by tomu všichni Češi!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání