Po setkání s hlídkou žena strážníkům sdělila, že na konečné zastávce MHD v Nemanicích nalezla plačící šestiletou holčičku, která jí řekla, že se ztratila, protože si spletla trolejbusovou linku. Z tohoto důvodu žena s malou dívkou přejela na zastávku blíže k centru města, odkud poté, co se jí nepodařilo od holčičky zjistit další informace, zavolala strážníky. Těm se ze školního notýsku podařilo zjistit totožnost dívenky i přechodné bydliště a telefonní čísla na rodiče, která však byla nedostupná. Z tohoto důvodu byla vyrozuměna i základní škola, kterou dívka navštěvuje, přes kterou se však rovněž nepodařilo rodiče dívenky zkontaktovat.

Jelikož se dalším hlídkám nezdařilo ani na uvedených adresách nikoho zastihnout, zajistili strážníci malé školačce teplý nápoj a posadili ji do služebního vozidla. Následně byly na místo přizvány i pracovnice sociálního odboru, kterým dívenka sdělila, že měla dojet na zastávku MHD J. Bendy, odkud se měla dále vydat ke své tetě a zde počkat na bratra a matku.

Z tohoto důvodu byla dívenka na místo hlídkou zavezena, aby mohla strážníky i s pracovnicemi k danému bytu dovést. Zde byla následně zastižena žena – teta dívenky, která informace uvedené dívkou potvrdila. Z tohoto důvodu byl od ženy vyžádán telefonický kontakt na matku malé školačky, na kterém byla matka zastižena a pracovnicemi OSPOD poučena o dalším postupu.

Václav Sup tiskový mluvčí MP České Budějovice