Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Opilý muž střílel z balkónu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, mivr - 
3. srpna 2010
12:20

Ve Valašském Meziříčí v noci na dnešek střílel silně opilý muž (64) z balkónu svého rodinného domu. Nejprve střílel zevnitř přes zavřené balkónové dveře, pak ale vyšel i ven a střílel do volného prostoru. V místě se zrovna nikdo nebyl, takže naštěstí nedošlo ke žádnému zranění.

"Policisté muže zadrželi a odebrali mu legálně drženou pistoli ČZ ráže 7,65 milimetru," sdělila mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová a dodala: "Už z pouhého pohledu na něj bylo hlídce jasné, že je pořádně opilý." Senior se ale na místě  odmítl podrobit dechové zkoušce, která by přítomnost alkoholu v jeho krvi potvrdila.

Muž byl převezen do nemocnice, kde mu byla odebrána krev. Výsledky alkohol v krvi potvrdily. "Proč muž střílel, zatím nevíme. Z důvodu silné opilosti se s ním v noci nedalo komunikovat, a proto byl jeho výslech odložen až na dnešní den," uvedla Brousilová.

Čeká ho trest

"Byl pod vlivem alkoholu, a jak ukládá zákon, zbraň lze použít pouze na zákonem povolených střelnicích anebo v případě nutné obrany či krajní nouze," dodala mluvčí. Z toho plyne, že senior porušil zákon o zbraních.

Případ se bude posuzovat jako přestupek proti veřejnému pořádku. "S určitostí se dá říct, že muže, který v opilosti střílel, čeká odejmutí zbrojního průkazu," uzavřela Brousilová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bosomfriend ( 3. srpna 2010 19:33 )

pod injekcemi ??

sakra ( 3. srpna 2010 14:42 )

Měl ho sejmout policejní odstřelovač.

Zobrazit celou diskusi